Veronika Ondo-Cholewová Správy

Projekt zameraný na PCB a ťažké kovy na Zemplíne vyhral grant

Škola získala grant na projekt zameraný na PCB a ťažké kovy v regióne Zemplín a potenciálne možnosti ich sanácie.

Ilustračný obrázok k článku Projekt zameraný na PCB a ťažké kovy na Zemplíne vyhral grant
Zdroj: TASR

Celkovo 104 539 eur rozdelila medzi 23 projektov Nadácia VSE v rámci svojho prvého grantového programu s názvom Podpora malých inovácií. Projekty majú na východnom Slovensku prispieť k zlepšeniu a modernizácii v rôznych oblastiach. Za Východoslovenskú energetiku (VSE) Holding o tom informovala Katarína Šulíková.

PCB na Zemplíne

Vybrané projekty sa týkajú zlepšenia podpory vedy a vzdelávania, umenia, kultúry či oblasti ochrany životného prostredia. Niektoré z nich prepájajú aj zvyšovanie povedomia o dôležitosti energetickej efektívnosti spotrebičov a čerpania zdrojov so vzdelávaním rôznych vekových kategórií.

Rodičovské združenie pri Gymnáziu a ZŠ sv. Mikuláša v Prešove získalo grant na projekt zameraný na PCB a ťažké kovy v regióne Zemplín a potenciálne možnosti ich sanácie.

Hodnotiaca komisia sa pri výbere projektov zamerala najmä na ich originalitu, relevantnosť, inovatívnosť a udržateľnosť.

Prečítajte si aj:

Inovatívne myšlienky

„Projekty, ktoré sme sa rozhodli podporiť, sú inovatívne rôznorodé. Každý projekt je jedinečný a prepája zvolenú oblasť podpory s moderným prvkom, systémom, technologickým riešením či myšlienkou. Verím, že tieto projekty skvalitnia dané oblasti a koniec koncov aj spoločnosť ako takú,“ uviedla správkyňa Nadácie VSE Andrea Danihelová.

Výzva bola otvorená od polovice vlaňajšieho októbra do polovice decembra, a to najmä pre občianske združenia, neziskové organizácie či samosprávy. Jej cieľom bolo prispieť k zlepšeniu života rôznych komunít skrz realizáciu menších inovatívnych projektov s možnosťou žiadať maximálne 5000 eur na jeden projekt. Vybrané projekty musia byť zrealizované do konca októbra.

ilustračné foto

Viac o PCB

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM