Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Prvé obrázky priamo z miesta: V Michalovciach už začal Jarni jurmarok

Dočkali sme sa. V našom meste začal Ošemnasti jarni jurmarok. Ten už víta prvých návštevníkov a vábi ich rôznym tovarom či vôňami dobrôt.

Ilustračný obrázok k článku Prvé obrázky priamo z miesta: V Michalovciach už začal Jarni jurmarok
38
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach v piatok 27. apríla odštartoval Ošemnasti jarni jurmarok. Otvorenie bolo už tradične o desiatej ráno na Námestí osloboditeľov pred mestským úradom a následne na tribúne v centre mesta. Zároveň dopoludnia prebiehala Súťaž vo varení kotlíkového guľášu.

Pre tých, ktorí sa tešia hlavne na nákupy a chutné jedlo, je počas piatku a soboty otvorených viac ako 130 obchodných a 20 občerstvovacích stánkov. Sprievodným podujatím Ošemnasteho jarneho jurmarku je aj Ulička remesiel. Práve tam môžete nájsť rôzne remeselnícke výrobky, včelie produkty, drevené varešky aj umelecké srdiečka.

„Kúpila som šaty pre vnučku, nejaké drobnosti na hranie,“ prezradila v Uličke remesiel pani Anna. „Sme radi, keď sa ľuďom naše výrobky páčia, ale ešte radšej, keď si niečo na pamiatku z jarmoku aj kúpia,“ povedal predajca rezbárskeho stánku.

Na jarmoku nájdete rôzny tovar, ako oblečenie, obuv, záclony, obliečky, detské hračky a iné. „Sme zo stredného Slovenska a chodíme sem každý rok, pretože sa nám to oplatí,“ prezradil pre náš spravodajský portál predajca textilu. Na jarmoku sme stretli nielen slovenských predajcov, ale aj poľských, ukrajinských či maďarských.

Ak vás popri nakupovaní chytí hlad a smäd, nechýba tradičné jedlo v stánkoch s občerstvením. Na ďaleko rozvoniavajú napr. údeniny, trebárs taká pečená klobása. Pochutnať si tiež môžete na cukrovej vate, trdelníkoch, palacinkách či napríklad rôznych odrodách vína a medoviny.

„Veríme, že počasie nám bude priať, že si Michalovčania, ale aj návštevníci nášho mesta a jarmoku prídu na svoje,“ zverejnila michalovská radnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zachytené objektívom: Jarmok v našom meste, FOTO
38
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM