Krimi

Pyrotechnici v akcii na viacerých miestach Zemplína: Zásah v záhrade, na poli aj v kasárňach!

Policajní pyrotechnici majú za sebou rušný deň. Museli zasahovať pri likvidácií nevybuchnutých munícií, a hneď na viacerých miestach na Zemplíne.

Ilustračný obrázok k článku Pyrotechnici v akcii na viacerých miestach Zemplína: Zásah v záhrade, na poli aj v kasárňach!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na území Michalovského a Trebišovského okresu zasahovali počas štvrtka policajní pyrotechnici. Na viacerých miestach sa totiž našla nevybuchnutá munícia.

Obyvateľ obce Bunkovce objavil muníciu z obdobia 2. svetovej vojny počas výkopových prác vo svojej záhrade. Privolaný pyrotechnik následne zaistil na mieste štyri delostrelecké míny kalibru 82 milimetrov.

„Na poli za rodinným domom objavil obyvateľ Vyšnej Rybnice ručný granát F1," informoval na margo druhého nálezu povojnovej munície hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó. Aj pre spomínaný granát si prišiel na miesto policajný pyrotechník.

Ďalšiu muníciu z obdobia 2. svetovej vojny, konkrétne delostrelecký protipancierový granát kalibru 75 mm, zaistili muži zákona v areáli zberných surovín v Sečovciach, dodal krajský policajný hovorca.

Policajní pyrotechnici zasahovali podľa jeho slov vo štvrtok aj v areáli trebišovských kasárni. Na ulici Kpt. Nálepku v objekte vojenského útvaru bol pri výkopových prácach nájdený nevystrelený, respektíve nevybuchnutý protilietadlový guľometný náboj kalibru 12,7 mm.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM