Zuzana Ročeňová Hádzaná

Radosť michalovskej Iuventy: Na konte cenné víťazstvá a postup do ďalšieho kola

Úžasný výkon! Hráčky michalovskej Iuventy počas uplynulého víkendu zdolali v dvojzápasoch kosovského majstra. Tešia sa z víťazstiev a postupu do tretieho kola, kde si zmerajú sily s rumunským súperom.

Ilustračný obrázok k článku Radosť michalovskej Iuventy: Na konte cenné víťazstvá a postup do ďalšieho kola
Zdroj: TASR

Hádzanárky michalovskej Iuventy pohodlne zvíťazili v dvojzápasoch 2. klasifikačného kola Pohára EHF proti kosovskému majstrovi KHF Kastrioti.

Prvý zápas v jasnej réžii Michalovčaniek

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v prvom zápase 2. kola kvalifikácie Pohára EHF nad kosovským tímom KHF Kastrioti vysoko 44:14. Prvý zápas sa niesol od začiatku v jasnej réžii domácej Iuventy. Tá sa oproti stredajšiemu ligovému zápasu s Olomoucom zlepšila hlavne v obrane.

Tréner Iuventy Borys Petrovskyj: "Kastrioti bol slabším súperom, no to sme aj čakali. Som veľmi rád za vysoké tridsaťgólové víťazstvo aj zato, že v našej pohárovej premiére si zahrala každá jedna hráčka. Toto víťazstvo nás nesmie uspokojiť, pred nami je totiž ešte veľmi veľa roboty.“

Vybojované odvetné víťazstvo

Odveta bola na programe v nedeľu opäť v michalovskej Chemkostav aréne. Druhý zápas druhého kola Pohára EHF v zápise vedená ako hosťujúca Iuventa už nezvládla tak, ako sobotňajší duel, v ktorom triumfovala rozdielom tridsiatich gólov. Po výhre 31:20 sa môžu tešiť na rumunský Brašov, ktorý ich čaká v treťom kole Pohára EHF.

„Nebol to z našej strany najlepší výkon. Máme svoje problémy, veľa hráčok je zranených a lavička ich nedokáže nahradiť. Určite je na čom pracovať. Postup do tretieho kola ma teší, Brašov však bude omnoho ťažšia prekážka, ako kosovský majster," povedal na margo odvetného súboju Petrovskyj. Rumunský Brašov ich čaká v treťom kole Pohára EHF.

Nasledujúce zápasy:

5. kolo WHIL Poruba – IUVENTA (22. októbra 2014 o 18:00 hod.)

6. kolo WHIL IUVENTA – Most (1. novembra 2014 o 17:30 hod.)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM