Veronika Ondo-Cholewová Správy

Reakcia michalovského primátora: Sme veľmi blízko k ukrajinským hraniciam!

Zisťujeme, ako sa mesto Michalovce pripravuje na možné krízové scenáre súvisiace s potenciálnou humanitárnou katastrofou. Podarilo sa nám získať REAKCIU primátora Viliama Zahorčáka.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia michalovského primátora: Sme veľmi blízko k ukrajinským hraniciam!
Zdroj: TASR/Michal Svítok , TASR/AP

Mesto Michalovce je znepokojené zo situácie a verí v skoré a predovšetkým mierové riešenie. Riešenie utečeneckých vĺn je prioritnou úlohou štátu, ale Mesto Michalovce je podľa informácií samosprávy pripravené poskytnúť orgánom civilnej obrany plnú súčinnosť pri riešení pomoci utečencom a splní všetky úlohy z toho plynúce.

Pomoc utečencom

„V najbližších hodinách a dňoch pripravujeme možnosti na predovšetkým humanitárnu pomoc. Podrobnejšie informácie o jej rozsahu poskytneme po sumarizácii spolu s organizáciami v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a zasadnutí krízových orgánov mesta,“ vyjadrila sa pre náš spravodajský portál michalovská radnica.

Chcete vedieť viac?

Primátor Zahorčák

„Mesto Michalovce je znepokojené z vojnového konfliktu na Ukrajine a má z neho obavy jednak preto, že sme veľmi blízko k ukrajinským hraniciam a aj preto lebo na druhej strane hraníc sa nachádza aj naše partnerské mesto Užhorod. Veríme, že situáciu na Ukrajine sa podarí skoro vyriešiť a že si nevyžiada veľké ľudské obete a materiálne škody. Súcitíme s ukrajinským ľudom a osobitne s našimi priateľmi v Užhorode a v prípade potreby budeme hľadať formy a spôsoby našej pomoci pre nich,“ povedal pre Michalovce.dnes24­.sk primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

„Krízový štáb mesta zasadne zajtra v ranných hodinách,“ povedala pre náš portál michalovská radnica o piatkovom zasadnutí.

Po jeho skončení vám prinesieme na našom spravodajskom portáli Michalovce.dnes24­.sk najnovšie informácie.

Foto z hraníc Slovensko - Ukrajina, Vyšné Nemecké
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM