Správy

RegioJet sa sporí so štátnym dopravcom: Je za tým to, kvôli čomu rupli nervy už mnohým Michalovčanom!

Ten pocit, keď cestujete z hlavného mesta domov na východ, sadnete do žltého vlaku Regiojetu, na trati má hoci len menšie meškanie, no prípoj z Košíc do Michaloviec nečaká a je medzitým definitívne preč... Opakujúca sa situácia, ktorú zažil už nejeden Michalovčan.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet sa sporí so štátnym dopravcom: Je za tým to, kvôli čomu rupli nervy už mnohým Michalovčanom!
Zdroj: TASR

Vzájomné čakanie nadväzujúcich prípojov na meškajúce vlaky – o to sa najnovšie sporí súkromný železničný dopravca RegioJet so štátnym dopravcom Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).

Jančura: Absolútny nezmysel

Súkromný RegioJet tvrdí, že má záujem dohodnúť sa so zástupcami ZSSK na nadviazaní spolupráce pri zabezpečení prípojov medzi vlakmi. „Veď je absolútny nezmysel, aby sa našim spoločným zákazníkom takto znepríjemnilo cestovanie a naše vlaky na seba pre meškania, ktoré vznikajú z dôvodu výluk na trati či iných vonkajších neovplyvniteľných okolností, nenadväzovali,“ apeloval majiteľ firmy Radim Jančura.

Situácia sa podľa dopravcu pravidelne opakuje najmä pri večernom spoji RegioJetu z Bratislavy, ktorý prichádza do Košíc o 22.43 h a posledný vlak z Košíc do Michaloviec odchádza o 23.04 h. „Pokiaľ chytí RegioJet z Bratislavy na trati dlhej takmer 500 kilometrov mierne meškanie, regionálny vlak ZSSK odíde bez týchto cestujúcich,“ uviedol dopravca.

Jančura uviedol, že osobne už dvakrát cez SMS správy žiadal generálneho riaditeľa ZSSK Pavla Gábora o stretnutie a vyriešenie tejto situácie. „ZSSK nedostala od súkromného dopravcu požiadavku ani ponuku rokovať o téme prípojovosti vlakov,“ reagovala hovorkyňa spoločnosti Jana Morháčová. Obvinenia, že neriešia meškania súkromného dopravcu, sa firma podľa jej slov dozvedela z médií.

Esemesky od Jančuru

Generálny riaditeľ ZSSK Gábor dostal podľa jeho slov dve SMS správy od Jančuru, tri dni pred a dva dni po parlamentných voľbách, ale ani jedna neobsahovala tému prípojov. „Ak majiteľ tejto spoločnosti namiesto provokačných SMS správ a atakov voči ZSSK v médiách príde s racionálnymi návrhmi na zlepšenie ponuky cestujúcim, riešenie budeme hľadať. Aby boli spokojní všetci, ktorí využívajú kombináciu verejných a žltých vlakov,“ konštatoval Gábor.

V mnohých odborných otázkach sa ZSSK podľa slov Morháčovej s RegioJetom v doterajšej praxi dohodla. A naopak doplnila, že súkromný dopravca doteraz neprispôsobuje jazdu vlastných vlakov prevádzkovým anomáliám iných dopravcov, ani pri tvorbe cestovných poriadkov nezohľadňuje vlaky iných dopravcov. „Sám tak zásadne prispieva k diskomfortu cestujúcich na slovenskom trhu verejnej železničnej dopravy,“ doplnila hovorkyňa ZSSK.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM