Správy

RegioJet vstupuje na ukrajinský trh: Takýto spoj zavádza, týka sa aj nášho mesta

V nedeľu 15. apríla odštartuje RegioJet novinku. Spustí nové autobusové spojenie na trase Košice – Michalovce – Užhorod – Mukačevo.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet vstupuje na ukrajinský trh: Takýto spoj zavádza, týka sa aj nášho mesta
Zdroj: RegioJet

Tým tak do svojej siete vôbec po prvýkrát zapojí Ukrajinu. Cestovný poriadok autobusov pripravil RegioJet podľa vlastných slov tak, aby nové autobusové spoje v Košiciach zakaždým nadväzovali na jeho vlaky Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava – Žilina – Košice.

Raz denne

Spojenie s Ukrajinou zabezpečí RegioJet raz denne a predpokladá, že nové autobusy budú využívať nie len turisti, ale aj pracujúci, ktorí sa autobusmi a vlakmi dopravia za prácou na Slovensku, v Českej republiky, príp. v Prahe prestúpia na ďalšie autobusy RegioJetu a pocestujú ďalej do európskych metropol. „Nová linka bude premávať raz denne, a to za atraktívnu cenu lístkov iba € 5,– / 150 UAH,“ uviedol Aleš Ondrůj, hovorca tohto dopravcu.

Zároveň dodal, že z košickej autobusovej stanice, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti stanice vlakov, budú autobusy vychádzať každý večer o 23:00, teda približne 20 min. po príchode vlaku RegioJet z Českej republiky, stredného Slovenska a Tatier. „V prípade meškania vlaku bude autobus na cestujúcich samozrejme vyčkávať. V Michalovciach bude daný spoj stáť o 0:10 hod., s odchodom o 0:20 hod. Plánovaný príchod autobusu na železničnú stanicu do Užhorodu je o 3:10 ráno (miestneho času), do Mukačeva na zastávku nákupné centrum Epicenter má príchod o 4:10 ráno,“ doplnil Ondrůj.

V opačnom smere potom autobusy budú vychádzať z Mukačeva o 15:15, z Užhorodu o 16:25 a príchod do Michaloviec je naplánovaný na 17:25 hod stredoeurópskeho času a do Košíc na 18:45 stredoeurópskeho času. Tam je zaistený prípoj na nočný vlak RegioJetu do Žiliny, Ostravy a Prahy, v ktorom budú mať cestujúci možnosť využiť aj lôžkové a ležadlové vozne.

Ďalší nový trh

„RegioJet týmto vstupuje na ďalší nový trh, ktorý je súčasťou jeho aktuálnych zahraničných aktivít. Po Ukrajine bude nasledovať posilnenie spojov v Nemecku a v Rakúsku,“ uviedol Aleš Ondrůj.

„Predpokladáme vysoký nárast počtu ciest nielen Čechov a Slovákov na Ukrajinu, ale tiež Ukrajincov do Česka, na Slovensko a ďalších krajín Európskej únie potom, čo došlo k zrušeniu vízovej povinnosti pre cesty občanov Ukrajiny do krajín EÚ," povedal Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Nadväzné autobusové spoje bude RegioJet zabezpečovať s partnerskými dopravcami SANYTOUR a TOV Zakarpateuroliniji, ktorých autobusy budú viditeľne označené nápisom RegioJet. Cestujúci sa v nich budú môcť zadarmo pripojiť na Wi-Fi, na palube autobusov bude tiež prítomná stevardka, ktorá bude cestujúcim ponúkať horúce nápoje zadarmo.

Nové nadväzné autobusové spoje doplnia už súčasné nadväzné autobusy, ktoré majú prípoj k vlakom RegioJet a napojujú mestá ako sú napr. Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Humenné, Vranov nad Topľou, Michalovce a ďalšie. Nadväzné autobusové spoje k vlakom RegioJet jazdia tiež na trase Zvolen – Banská Bystrica – Martin – Vrútky. Vo všetkých týchto spojoch cestujú cestujúci na jeden cestovný lístok, zakúpený v rezervačnom systéme RegioJetu. RegioJet tak spojuje najvýznamnejšie centra východného a stredného Slovenska a po novom aj Ukrajinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM