Samospráva

Rekonštrukcia gaštanového parku: Obnovia fontánu, pribudnú sochy i nové ihrisko

Michalovská samospráva spustila v uplynulých dňoch dlho očakávanú rekonštrukciu gaštanového parku na sídlisku Východ. Cieľom projektu je záchrana vzácnych stromov pagaštana konského, ktorými sa tento park pýši.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia gaštanového parku:  Obnovia fontánu, pribudnú sochy i nové ihrisko
Zdroj: TASR

Na úpravu oddychového areálu, ktorú plánuje ukončiť v júli tohto roka, získala externé zdroje od viacerých nadácií.

Ako informovala Jana Machová z odboru informatizácie a grantov michalovskej radnice, spomínaný projekt si stanovil niekoľko cieľov. „Ide konkrétne o záchranu pagaštanov konských, ktoré napadli škodcovia a výsadbu nového „živého“ plotu v areáli parku, kde neskôr pribudnú nové lavičky, odpadkové koše, striekajúca fontána a moderné detské ihrisko,“ uviedla Machová.

Nová výzdoba parku bude mať aj umelecký charakter. Michalovská samospráva sa chystá zorganizovať v tomto roku maliarske a sochárske sympózium. Niekoľko veľkorozmerných sôch vytvorených rezbármi neskôr umiestnia v uvedenom oddychovom areáli.

Machová vyčíslila náklady rekonštrukcie na vyše 10 500 eur. Väčšiu časť prostriedkov, a to v sume 8000 eur získala radnica v rámci grantového programu Municipality od Nadácií SPP a Eustream. Finančná spoluúčasť mesta na celkových výdavkoch projektu predstavuje hodnotu 2 524 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM