Rôzne

Riaditeľ michalovskej nemocnice Marián Haviernik: Iba vakcína nás skutočne ochráni

Michalovská nemocnica už niekoľko dní očkuje proti koronavírusu. Čo o očkovaní povedal jej riaditeľ?

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ michalovskej nemocnice Marián Haviernik: Iba vakcína nás skutočne ochráni
Zdroj: Svet zdravia

Tisíce zamestnancov Siete nemocníc Svet zdravia je už zaočkovaných. Tri nemocnice v Michalovciach, Humennom a Rožňave sa súčasne technologicky pripravujú na budúcu funkciu distribučných vakcinačných centier. Do konca januára im majú byť z Dánska dodané špeciálne mraziace boxy, ktoré budú schopné skladovať vakcíny pri extrémnych mínusových teplotách (až –80 stC).

Vysoký záujem

Ako sme vás informovali v nedávnom článku, najväčším vakcinačným centrom siete Svet zdravia bude michalovská nemocnica. Tá ma pripravených 5 ambulancií, ktoré budú neskôr slúžiť aj pre širokú verejnosť.

Podľa riaditeľa michalovskej nemocnice počas dvoch dní zaočkovali stovky zdravotníkov, čím pokryli primárne potreby ochrany drvivej väčšiny personálu. Vysoký záujem podľa neho pramení zo silnej skúsenosti s očkovaním zamestnancov počas regionálnej epidémie osýpok v roku 2018.

"V nemocnici niet pochýb o tom, že iba vakcína nás skutočne ochráni pred ďalším šírením tohto nebezpečného vírusu,“ doplnil Marián Haviernik, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Michalovce.

Prelomový míľnik

Podľa generálneho riaditeľa siete ProCare a Svet zdravia zavedenie vakcíny do bežného používania predstavuje prelomový míľnik v boji s ochorením COVID-19 .

"Vďaka nej môžeme zásadne posunúť úroveň bezpečnosti pre našich zdravotníkov a pacientov. Navyše prichádza práve v období, kedy kritická akcieschopnosť nemocníc nie je podmienená počtom voľných lôžok ale zdravým personálom. Som rád, že rovnako to vnímajú aj kolegovia z prvej línie. Dôkazom je ich vysoký záujem o očkovanie. Napriek dobrovoľnosti, či už prekonanému ochoreniu ide dnes o nadpolovičnú väčšinu zamestnancov. Veríme, že čoskoro budeme schopní priniesť vakcinačný program aj na pôdu našich polikliník,“ zdôraznil Vladimír Dvorový, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia.

Prečítajte si tiež

Vakcinácia zdravotníkov Svet Zdravia.
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM