Správy

Rodičia, zbystrite pozornosť: V Michalovciach sa blížia zápisy do škôl

Viacerých rodičov a ich ratolesti čakajú v Michalovciach zápisy do škôl a materských škôl. Kedy budú prebiehať? Aj to si môžete pozrieť v článku.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, zbystrite pozornosť: V Michalovciach sa blížia zápisy do škôl
Zdroj: TASR

Nastupuje vaše dieťa tento rok do škôlky alebo školy? Nezabudnite sa pozrieť, kedy v našom meste prebehnú zápisy. Termíny sa už blížia.

Čo je potrebné priniesť?

Zápis do 1. ročníka základnej školy potrvá od 1. apríla do 30. apríla 2017. Mestské zastupiteľstvo určilo školské obvody pre jednotlivé školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. „Rodič má však právo na výber podľa zamerania, ktoré škola ponúka. Rodič je povinný prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky dieťa, ktoré do 31. augusta 2017 dovŕši šiesty rok veku,“ zverejnila radnica v Michalovciach.

Zápisy sa budú konať v pracovných dňoch na riaditeľstvách základných škôl. K zápisu je potrebné priniesť občiansky preukaz rodiča (zákonného zástupcu) a rodný list dieťaťa. Bližšie informácie o školách môžu rodičia získať na webových stránkach jednotlivých škôl a na internetovej stránke mesta.

Škôlkári

Zápisy do materských škôl prebehnú taktiež v apríli. „Odbor školstva a športu MsÚ Michalovce oznamuje rodičom, že zápis detí do materskej školy pre školský rok 2017/2018 sa začne 1. apríla a končí 30. apríla 2017,“ informuje mesto Michalovce.

Dieťa prijíma riaditeľka materskej školy na základe písomnej žiadosti rodiča spolu s potvrdením lekára o zdravotnom stave dieťaťa. Na predprimárne vzdelávanie v MŠ sa prijíma dieťa spravidla od troch do šiestich rokov veku. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili 5 rokov, deti s odloženou a dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou.

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta:

  • MŠ, Ul. Fraňa Kráľa 78
  • MŠ, Ul. školská 5
  • MŠ, Ul. Komenského 2
  • MŠ, Ul. Masarykova 30
  • MŠ, Ul. okružná 19
  • MŠ, Ul. leningradská 1
  • MŠ, Ul. Vajanského 5
  • MŠ, Ul. J.Švermu 8

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM