Rôzne

Rok 2018 v michalovskej nemocnici? Toľkoto pôrodov tam zaznamenali...

Rok 2018 je už definitívne za nami. A v Nemocnici s poliklinikou Š. Kukuru v Michalovciach zaznamenali stovky pôrodov. Zisťovali sme, koľko presne ich bolo.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2018 v michalovskej nemocnici? Toľkoto pôrodov tam zaznamenali...
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali, prvým novoročným bábätkom narodeným v michalovskej pôrodnici 1. januára 2019 sa stala malá Melek. Tá sa vypýtala na svet o 12:10 hod. s mierami 2950 gramov a 48 centimetrov.

Nás však zaujímalo aj obzretie sa za rokom 2018, čo sa týka pôrodnosti v michalovskej nemocnici, ktorá je súčasťou siete nemocníc Svet zdravia.

„V michalovskej nemocnici sa minulý rok uskutočnilo 1035 pôrodov. Oproti predošlému roku (958 pôrodov) ide o nárast, nemocnica vlani prekročila tisícovú hranicu,“ informovala spravodajský portál Michalovce 24 Jana Fedáková, špecialista pre komunikáciu zo siete nemocníc Svet zdravia.

Ďalej dodala, že tisíci novorodenec prišiel na svet 18. decembra 2018. Stalo sa ním dievčatko Sofia, ktoré sa narodilo 35-ročnej mamičke Adriáne z Michaloviec.

V michalovskej nemocnici absolvovalo vlani 75 mamičiek predpôrodnú prípravu a 15 mamičiek využilo možnosť vytvoriť si individuálny pôrodný plán.

Vlani tam prišlo na svet o niečo viac chlapcov (537) ako dievčat (511). „V nemocnici sa minulý rok narodilo 13 dvojičiek,“ doplnila Fedáková.

Najčastejšie mená, aké rodičia dávali svojím novorodencom práve v nemocnici v Michalovciach, boli Tomáš, Lukáš, Samuel a Ema, Anna, Sofia.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Pozrite si vo fotogalérii Melek, prvé bábätko roka 2019 narodené v Michalovciach.

OBRAZOM: Prvé na svet v novom roku v Michalovciach prišlo toto dievčatko!
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM