Rôzne

Roky chátral, napokon sa do neho vrátil život: Amfiteáter na Šírave štartuje ďalšiu letnú sezónu!

Amfiteáter na Zemplínskej Šírave sa vlani po rokoch podarilo opäť oživiť. Ľudia tak dostali ďalšie miesto, kam môžu zamieriť. A už o pár dní na amfiteátri začne nová letná sezóna. Čo sa pre ľudí chystá?

Ilustračný obrázok k článku Roky chátral, napokon sa do neho vrátil život: Amfiteáter na Šírave štartuje ďalšiu letnú sezónu!
Zdroj: Dnes24.sk

Do opusteného amfiteátra pri Zemplínskej šírave, ktorý sa nachádza v rekreačnom stredisku Hôrka, sa pred rokom opätovne vrátil život.

Na amfíku začne letná sezóna

Obec Vinné prenajala amfiteáter súkromnému podnikateľovi, ktorý sa pustil pred rokmi do veľkej rekonštrukcie. Amfiteáter v rekreačnom stredisku Hôrka postavili ešte v 70. rokoch minulého storočia. Kedysi sa pre tamojšie prírodné kino a bohaté kultúrne leto tešil mimoriadnej obľube verejnosti.

Neskôr ho však nahlodal zub času a dielo skazy zavŕšili zlodeji a vandali. Posledné podujatie tam zorganizovali približne pred 10 rokmi. Všetko sa ale zmenilo už minulú letnú sezónu a môžeme sa tešiť aj tento rok. Leto na šíravskom amfiku štartuje už 29. mája, keď bude Šírava patriť deťom.

Leto otvoria s deťmi

Príde spevák Miro Jaroš s ujom. Chýbať nebudú maskoti, kúzelník a rozprávky. „Už túto nedeľu tesne pred Dňom detí sa bude konať prvé podujatie Šírava deťom na našom vynovenom Amfiteáter Zemplínska Šírava,“ informovali organizátori, ktorí pozývajú deťúrence. „Tešia sa na vás ujo Ľubo so svojím programom a hlavne Miro Jaroš, s ktorým si možte zaspievať jeho pesničky pre (ne)poslušné de­ti.“

Súčasťou príjemného rodinného popoludnia budú ďalšie vystúpenia na pódiu, bohaté workshopy, fun zóna s rôznymi atrakciami, skákacie hrady, trampolíny, športové súťaže, maskoti – Mickey, Minie, Kubko, Maťko, Mimon, zvieratká a ďalší bohatý sprievodný program . „Deti aj rodičia si prídu na svoje a strávia s nami jeden krásny a nezabudnuteľný deň v duchu rodinnej pohody a zábavy,“ uviedli z Amfiteátra Zemplínska šírava Lúč. Všetky atrakcie v rámci areálu sú v cene vstupného.

Môže vás zaujímať:

VIDEO zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky: Autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky

Festivalové prípravy na šíravskom amfiku v plnom prúde: Poznáme ako prví hlavné ťaháky!

Legendu Šíravy čaká návrat vo veľkom štýle: Rozšírenie Kotvy to je nič, ale z tohto padnete do kolien! VIZUALIZÁCIE

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM