Zuzana Ročeňová Samospráva

Rozdeľovali sa dotácie pre Rómov: Tento projekt z Michaloviec dostane 3 000 eur!

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity zverejnil zoznamy úspešných a neúspešných projektov v žiadosti o dotácie. Z Michaloviec boli v hre dva projekty, z toho jeden získal dotáciu vo výške 3 000 eur!

Ilustračný obrázok k článku Rozdeľovali sa dotácie pre Rómov: Tento projekt z Michaloviec dostane  3 000 eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

Dotácie sa rozdeľovali na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity. Ministerstvo vnútra schválilo celkovo 68 žiadostí o dotácie, 271 projektov bolo neúspešných.

Rozhodovalo sa aj o dvoch projektoch z mesta Michalovce. Projekt pod názvom Podpora aktivít zameraných na rozvoj a zachovanie kultúry, jazyka a histórie Rómov, dostane dotáciu vo výške 3 000 eur, požadovaná suma bola 4 324 eur.

V tomto rozhodovaní uspela aj obec Šamudovce (okr.Michalovce), ktorá vypracovala projekt pod názvom Vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu budovy kultúrneho centra, schválenú dotáciu dostanú vo výške 5 000 eur, požadovaná suma bola 7 673 eur.

Naopak neúspešným projektom v žiadosti o dotáciu sa stalo Zriadenie komunitného centra v meste. Michalovská samospráva žiadala pri tomto projekte dotáciu vo výške 25 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM