Tomáš Batiz Šport

Rozhodujúci zápas play-off: Na čo sa spoliehajú Liptáci?

V prvej lige je otázny už len jediný semifinalista. Hokejistov Liptovského Mikuláša čaká posledný zápas v sérii prvého kola, v ktorom rozhodnú o svojom ďalšom osude v play-off.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodujúci zápas play-off: Na čo sa spoliehajú Liptáci?
Foto: Tomáš Batiz

Liptovský Mikuláš má v rozhodujúcom zápase výhodu domáceho prostredia, po tom čo na Zemplíne vyhral najtesnejším rozdielom 1:0. „My sme si boli už pred začiatkom série vedomí toho, že to môže takto skončiť. Uvidíme, do zápasu dáme všetko,“ informuje pred zápasom Droppa, predseda predstavenstva a asistent trénera Liptovského Mikuláša.

Rozhodnúť môžu presilovky

V prvých dvoch zápasoch v sérii sa ukázalo, že dôležitým faktorom v rozhodujúcom zápase môže byť hra v početnej výhode. Zverenci Róberta Spišáka sa zatiaľ v presilovkách trápia čo potvrdzuje aj štatistika. Liptáci doposiaľ odohrali 15 presiloviek, v ktorých skórovali iba dvakrát, naopak Michalovce v tejto hernej činnosti boli o niečo efektívnejší. „Môže to byť rozhodujúce a ja verím, že v zápase budeme v tomto smere efektívnejší. Uvedomujeme si, že tento problém nás trápi celú sezónu,“ poznamenal ďalej Droppa.

Strelecká prevaha na strane Liptákov

Ďalším dôležitým faktorom v rozhodujúcom zápase môže byť aj strelecká aktivita tímov. V tomto porovnaní sa darí viac Liptákom, ktorí doposiaľ v sérii zakončili 111-krát, Michalovce poslali na brankára Pravdu 81 striel. V úspešnosti zakončenia sú Liptáci o trošku popredu. Doposiaľ sa im podarilo skórovať až desaťkrát Michalovce na druhej strane uspeli osemkrát. Mikulášskym hokejistom v tomto porovnaní pomohol hlavne druhý zápas v sérii, ktorí vyhrali jasne 8:3. „Aj tu máme síce trošku navrch, ale rozhodujúce to bude v poslednom zápase. Verím, že dáme minimálne o gól viac ako súper,“ pokračuje v rozprávaní Droppa.

Silná domáca kulisa

Rozhodujúci zápas prvého kola play-off je veľkým lákadlom aj pre fanúšikov mikulášskeho hokeja, ktorí viackrát potvrdili, že v dôležitých zápasoch sú pre domácich šiestym hráčom. „Pevne verím, že ľudia si na zimný štadión nájdu cestu v najväčšom možnom počte, a že budú pre nás šiestym hráčom. Budeme ich potrebovať,“ komentoval na záver Ivan Droppa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM