Rôzne

Rušňoparáda z Michaloviec: Odviezť sa môžete historickým vlakom

Najväčšie stretnutie historických a súčasných rušňov sa uskutoční cez víkend. Na Rušňoparádu sa môžete z Michaloviec odviezť týmto historickým vlakom.

Ilustračný obrázok k článku Rušňoparáda z Michaloviec: Odviezť sa môžete historickým vlakom
Zdroj: Dnes24.sk

Rušňoparáda je najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach. Ide o tradičné rodinné podujatie cielené na predstavenie unikátnych historických rušňov i moderných vlakových súprav a rušňov. Návštevníci si ich budú môcť doslova ohmatať v sobotu a v nedeľu 22. – 23. apríla.

Vihorlatská strela

Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska, dokonca aj z takých miest, kde už osobná doprava roky nepremáva. Z Michaloviec pôjde o 7:36 hod. Vihorlatská strela – motorový vozeň M152.0004 “Stakčínska strela”. Ide o obojsmernú jazdu. Späť do Michaloviec sa dostanete o 17:52 hod.

Medzi lákadlami tohtoročnej Rušňoparády budú už neodmysliteľná Točňoparáda, ktorá ukáže všetky vystavované rušne pohromade, jazdy na historických vlakoch a autobuse, simulovaný letecký a vojenský prepad vlaku a ďalšie atrakcie.

Najmodernejšie súpravy

Už 17. ročník podujatia Rušňoparáda organizujú v priestoroch podnikového rušňového depa v Košiciach. Návštevníkom otvárajú pracoviská, aby ukázali zázemie a zaujímavosti fungovania železničnej techniky v príťažlivej forme a výnimočne pritiahli do metropoly východu aj zaujímavú historickú železničnú techniku.

„V netradičnej forme predstavujeme aj najmodernejšie ucelené súpravy, ktoré sme získali pre verejnú osobnú železničnú dopravu na Slovensku v posledných rokoch,“ informovala železnica.

Vstupenky

Vstupenky získate priamo pri hlavnom vstupe do depa alebo pri zakúpení cestovného v mimoriadnych nostalgických vlakoch, ktoré zapezpečujú návoz priamo do areálu. Vstupné platí na oba dni podujatia (22. – 23. 4. 2017). Výťažok zo vstupného ide na záchranu historickej železničnej techniky a na organizáciu podujatia. Na podujatí sú okrem historickej a súčasnej železničnej techniky aj viac ako dve desiatky sprievodných aktivít a atrakcií či vystúpení.

  • Deti 3 – 15 rokov / dôchodcovia / ZŤP 1€
  • Dospelí 3€
  • Rodinný lístok (dvaja rodičia a dve a viac vlastných detí) 7€

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM