Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Rybári, zbystrite pozornosť: Pri jazierku Baňa budú tradičné preteky

Rybári z celého regiónu Zemplína si môžu zmerať svoje sily na jazierku Baňa v Michalovciach. Súťaž je aj pre deti od šiestich rokov.

Ilustračný obrázok k článku Rybári, zbystrite pozornosť: Pri jazierku Baňa budú tradičné preteky
Foto: Slávka Kellová

V pondelok 1. mája si môžete pozrieť v Michalovciach rybárov priamo v akcii. Posledný deň Jarného jurmarku bude totiž patriť práve im. Už v skorých ranných hodinách otvoria pri jazierku Baňa rybárske preteky pre deti od šiestich rokov.

Kde sa stretneme?

Milovníci rybolovu sa môžu tešiť na preteky pri jazierku Baňa. Okolie jazierka využívajú obyvatelia mesta na prechádzky, oddych, v zime sa na Baňu chodia korčuľovať deti z celého mesta. Baňa je vyhľadávanou lokalitou aj pre rybárov. Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu tu pravidelne organizuje rybárske súťaže. Na pretekoch, ktoré budú v pondelok, sa už viac ako desiatky rokov zúčastňujú rybári všetkých vekových kategórií.

Najmladší súťažiaci majú len šesť a najstarší aj 80 rokov. Medzi rybármi dokonca nechýbajú každý rok ani nežnejšie polovičky. Preteky budú aj tento v pondelok zaujímavé nielen pre súťažiacich, ale aj pre divákov.

Program rybárskych pretekov

1. mája budete môcť v Michalovciach pozorovať rybárov pri ich úlovkoch, pozrieť si najmladších i najstarších rybárov, púšťanie rýb späť do vody, ale aj oceňovanie tých najlepších. Ak nechcete zmeškať začiatok, budete si musieť privstať. Skoro ráno sa v okolí michalovského jazierka zhromaždia súťažiaci, aby si zmerali svoje sily. O 7:30 hod. sa bude súťažiť o pohár primátora mesta Michaloviec. O 12. hodine začne pretek pre deti neregistrované a registrované.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM