Rôzne

Sánkovačku milujú všetci, atrakciou sú sane ťahané koňmi

Zažite jazdu na saniach ťahaných konským záprahom cez zasnežené polia a lesy na Kraji sveta.

Ilustračný obrázok k článku Sánkovačku milujú všetci, atrakciou sú sane ťahané koňmi
Zdroj: TASR

Kone a ich krásne sane vás nielen prevezú nádhernou krajinou, ale zavedú vás aj k nejednému z romantických miest v Košickom kraji. Chcete vedieť, aký je to pocit sedieť v zime na koni? Alebo radšej skúste mrazivú jazdu s pohoničom na koči či v parádnych saniach.

Na saniach

Počujete klus? To sú kone zdobené liatinovými zvoncami, postrojmi, strapcami a koženými ozdobami s kovaniami na Ranči pod Ostrou skalou. Len 12 km od známych Dediniek si môžete zimu vychutnať úplne z iného pohľad.

Aj z konského chrbta. Keď vás láka predstava sadnúť si do saní ťahanými koníkmi, na ranči si môžete vychutnať takúto neopísateľnú prechádzku. Naplánujte si nezabudnuteľný výlet do obci Stratená, ktorá je domov spomínaného ranču. Mimochodom, zameraný je na podporu a zachovanie druhov HUCUL, NORIK a tiež chov teplokrvných koní využívaných prevažne na športovú činnosť a agroturistiku.

V Šugovskej doline

Len pár kilometrov z Medzeva si to namierte do rekreačnej oblasti Šugovskej doliny. Prezradíme vám, že sa tam skrýva romantické miesto. Ranč Šugov.

Strediskom preteká niekoľko rybníkov a vodných nádrží, v minulosti slúžiacich pri banských prácach. Zimné pasienky na začiatku Šugovskej doliny tu obľubujú kone, na ktorých môžete cválať ako v rozprávke o Popoluške.

Skijöring

Zimnú romantiku nájdete aj pod Spišským hradom, kde sa v osade Hodkovce nachádza Agrofarma Ranč F&A&H priamo pod Dreveníkom, ktorý je zaradený do chránenej krajinnej oblasti.

Ranč ponúka jazdu na koňoch a poníkoch aj s možnou výukou jazdenia. Počas zimy si rozhodne nenechajte ujsť zážitkové vozenie na saniach a pre tých, ktorí milujú skúšať nové veci, je pripravený dokonca aj skijöring – jazdenie za koňom na lyžiach

V konskom sedle pri vode

Zaujímavým spestrením zimných radovánok je vychádzka na konskom chrbte v okolí Zemplínskej šíravy s doprovodom. Jazdiareň Hipocentrum v dedinke Vinné je tým pravým miestom poskytovanie služieb v oblasti jazdenia na koni.

Nakoľko sa jazdiareň nachádza v blízkosti vodnej nádrže, máte možnosť spoznať krásu zemplínskeho mora. Jazdci chodia na výlety na Viniansky hrad, jazero či do okolitých lesov.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM