Samospráva

Sezóna letných terás je tu: V Michalovciach si posedenie môžete vychutnávať už na vyše dvoch desiatkach

Mnohí ich majú v obľube a tak sa v tomto období môžu tešiť. Sezóna letných terás v Michalovciach sa už začína. V súčasnosti ich na pozemkoch mesta evidujú už vyše dve desiatky.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna letných terás je tu: V Michalovciach si posedenie môžete vychutnávať už na vyše dvoch desiatkach
Zdroj: TASR

Terasa musí spĺňať aj estetické kritéria

„Žiadosti sa podávajú na odbor výstavby, životného prostredia a miestneho rozvoja. Po spracovaní sa žiadosť predkladá na komisiu dopravy a miestneho rozvoja, schvaľuje ich primátor mesta,“ uviedla hovorkyňa radnice Iveta Palečková. Za záber verejného priestranstva letnou terasou sa vyrubuje daň v sadzbe 0,10 eura za štvorcový meter (m2) na deň v centrálnej mestskej zóne, mimo nej zaplatia prevádzkovatelia za jeden m2 na deň sumu 0,05 eura. Terasa musí mať podľa Palečkovej podlahu, ktorá vylúči umiestnenie stoličiek a stolov priamo na dlažbe.

„Musí byť ohradená zábradlím, taktiež musí spĺňať hygienické, bezpečnostné a estetické hľadisko,“ konkretizovala kritériá hovorkyňa s tým, že prevádzkovateľ terasy je povinný dodržať peší koridor 2,25 metra od priečelia budovy.

Nesmú byť prekážkou pre chodcov

Prívody vody a elektriny nesmú vytvárať prekážky chodcom, môžu sa používať plynové lampy. „Umiestňovať sudy, vrecia s odpadkami, prepravky a iný prevádzkový materiál na letnej terase nie je prípustné,“ uviedla Palečková. Podľa nej musí byť obsluha letnej terasy zabezpečovaná z objektu stálej prevádzky. Prevádzkový čas letných terás je s hudobnou produkciou do 22.00 h. Bez hudby si môžu návštevníci vychutnať posedenie vonku do polnoci.

Môže vás zaujímať:

Ak v ňom obľubujete relax, možno zaujmú aj vás: 13 zaujímavých cifier o michalovskom kúpalisku

Návrhy na nový vzhľad Kostolného námestia? Michalovčanom sa nepáčil ani jeden a… prišiel zvrat

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Zábery, ktoré by bola škoda nevidieť: Zaspomínajte si na michalovský pivovar, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM