Veronika Ondo-Cholewová Správy

Šírava oslávi 50-tku netradične: Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!

Tento rok si naše slovenské more pripomenie 50 rokov zahájenia turizmu na Zemplínskej šírave. Čaká nás retro návrat :-)

Ilustračný obrázok k článku Šírava oslávi 50-tku netradične: Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!
Zdroj: TASR

Najlepšia sezóna bola vlani

Letná turistická sezóna 2015 bola vyhodnotená ako najteplejšia v histórii, minimálne za posledných 45 rokov, čo sa premietlo v náraste počtu prenocovaní. V porovnaní s minulým rokom ide o nárast 36,21 %, teda viac ako 113 tis. ubytovaných. Prínosom bolo znovuotvorenie letného amfiteátra, stredisko Lúč s prezentáciou nových aktivít, kde bolo zaznamenaných viac ako 20 tis. návštevníkov počas leta. Turistický ruch v regióne oživil Thermal park Šírava v Kaluži, ktorý využíva termálnu vodu z hĺbky jedného kilometra. V minulom roku ho navštívilo viac ako 140 tis. návštevníkov. Svojou celoročnou prevádzkou prispel k zvýšenému počtu prenocovaní.

Rok 2016 je výzvou

Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu si uvedomuje, že rok 2016 je výzvou pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia, keďže tento rok si naše slovenské more pripomenie 50 rokov zahájenia turizmu na Zemplínskej šírave.

„Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle pripravovaných podujatí. Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, čaká ich množstvo prekvapení,“ informoval riaditeľ Ján Ďurovčík za zemplínsku organizáciu.

V júni na vás čaká oslava 2. narodenín v Thermalpark Šírava. Tešiť sa môžete aj na Zemplín Veterán Rallye. Je to rallye historických vozidiel – automobilov a motocyklov do modelového roku 1975. Ďalším ťahákom je motozraz. Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov na Šírave navštívilo vlani okolo 4500 registrovaných účastníkov. Pripravené sú aj úplne nové podujatia. K veľkému výročiu nášho mora sa vytlačí aj publikácia k 50. výročiu Šíravy.

Čakajú vás aj stanovačky na pláži ako pred mnohými rokmi a ľudia, ktorí sa oblečú v retro štýle, budú mať vstup na pláž zdarma :-)

Môže vás zaujímať:

Bilancia plná protikladov: Šírava cez leto bavila aj zabíjala FOTO

Festivalové prípravy na šíravskom amfiku v plnom prúde: Poznáme ako prví hlavné ťaháky!

VIZUALIZÁCIE: Legendárna Kotva na Lúči sa zmení takmer na nepoznanie!

Zraz motorkárov na Šírave OBRAZOM: Zemplín sa stal cieľom tisícok milovníkov dvojkolesových tátošov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM