Správy

Šírava sa chystá na leto: Vieme, do čoho investovali v stredisku Klokočov aj ako odpália sezónu!

Letná sezóna v rekreačných strediskách na Zemplínskej šírave, ktoré má pod správou Klokočov, sa začne 19. júna. Prípravy stále prebiehajú. Už teraz sa však môžete zoznámiť s aktualitami z tejto známej destinácie.

Ilustračný obrázok k článku Šírava sa chystá na leto: Vieme, do čoho investovali v stredisku Klokočov aj ako odpália sezónu!
Zdroj: TASR

Podľa slov starostky obce Moniky Hudáčkovej prípravy na letnú sezónu ešte stále prebiehajú. „Investovali sme do údržby a rekonštrukcie bazéna, sociálnych zariadení a spŕch,“ uviedla s tým, že bazén stačí už len napustiť. „Trvať by to malo zhruba päť dní,“ konkretizovala Hudáčková.

Do prevádzky bol uvedený v roku 2003, jeho súčasťou sú aj dva detské bazény hlboké 0,4 metra. K dispozícii je tiež autokemping s kapacitou približne 200 stanov, športové ihriská a bufetové zariadenia.

„Počas otváracieho ceremoniálu vystúpi napríklad Folklórny súbor Zemplín, skupiny Vidiek a Ščamba,“ prezradila starostka.

V minulom roku zaznamenali vo všetkých strediskách, ktoré obec spravuje, približne 40 000 návštev­níkov. Samospráva zamestnáva sezónne od 20 do 30 ľudí.

Foto: ilustračné

Ktoré rekreačné stredisko na Šírave je vaše najobľúbenejšie? Biela hora
Hôrka (Lúč)
Kaluža
Kamenec
Klokočov
Medvedia hora
Paľkov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM