Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Šíravské bobry, folklór v Indii aj olympionici: Ohromujúce zážitky vďaka nášmu mestu

Je dôležité, aby mesto podporilo iniciatívy, ktoré prinášajú ľuďom náplň voľného času a nielen to. Čo spája folklór, Šíravu a Indiu? Naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Šíravské bobry, folklór v Indii aj olympionici: Ohromujúce zážitky vďaka nášmu mestu
Zdroj: FS Zemplín

Michalovce aj v roku 2019 vyčlenili v rozpočte Mesta finančné prostriedky na poskytnutie dotácií. Tieto finančné prostriedky Mesto v uplynulom roku poskytlo na základe Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) č. 198/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Michalovce právnickým a fyzickým osobám – podnikateľom, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta Michalovce, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta Michalovce.

Kickbox, florbal aj džudo

Ako zverejnilo mesto, v rámci dotácií na celoročnú činnosť pre mládežnícke a športové kluby bola prerozdelená dotácia dvanástim mládežníckym a športovým klubom, pôsobiacim v meste, v celkovej výške 260 500 eur. Mesto tak podporilo športy ako basketbal, volejbal, hokej, kickbox, florbal, džudo, plávanie, hádzaná, stolný tenis a atletika. Dotácie smerovali okrem športu aj do oblasti školstva, kultúry i sociálnej a cirkevnej sféry.

„Pre jednorazové aktivity bola celková suma dotácií vyčerpaná vo výške viac ako 62-tisíc eur. V rámci prerozdelenia dotácií bolo na základe žiadostí podporených 111 občianskych združení a neziskových organizácií na podporu projektov rôzneho charakteru a zamerania,“ zverejnila radnica.

Otužilci na Šírave

Materské, základné, a stredné školy financie z poskytnutého príspevku využili na zvýšenie úrovne výchovno-vzdelávacieho procesu či už technickým dovybavením, realizáciou kultúrnych a športových podujatí, alebo zapojením žiakov do celoslovenských a medzinárodných súťaží a projektov.

Taktiež sa podľa slov mesta vďaka týmto peniazom uskutočnilo v našom meste viacero obľúbených podujatí.

„Za všetky spomenieme napríklad májové preteky detí v love rýb na udicu, letný astronomický tábor pre deti, ktorý vďaka finančnej podpore zorganizovala michalovská hvezdáreň, Šíravské bobry – klub otužilcov príspevok využil na rozvoj a propagáciu otužovania v Michalovciach, Olympijský klub Michalovce vďaka dotácii realizoval program Olympijské aktivity 2019 a Zemplínske múzeum ponúklo na Námestí osloboditeľov od jari do neskorej jesene návštevníkom mesta aj domácim Galériu pod nebom,“ vymenovali z úradu.

Folklór až do Indie

Folklórne združenie Zemplín aj vďaka pridelenej dotácii reprezentovalo naše mesto i celé Slovensko na festivale v ďalekej Indii.

Aj v roku 2020 Mesto plánuje podporiť projekty vo všetkých oblastiach. „Privítame prospešné projekty, ktoré obohatia a spestria ponuku podujatí, aktivít a tým aj celkovo život v meste Michalovce v roku 2020 pre obyvateľov aj návštevníkov mesta,“ dodala radnica na záver. Bližšie informácie vám prinesieme v najbližších dňoch.

Pozrite si aj zábery spomínaného FS Zemplín z Indie.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

OBRAZOM: Folklórny súbor Zemplín v ďalekej Indii
13
Galéria
Zdroj: FS Zemplín

Hl. foto: archív FS Zemplín z Indie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM