Správy Rôzne

Situácia sa zhoršuje: Nemocnica má vyše 80 COVID lôžok

Nemocnice Svet zdravia posilnili COVID kapacitu lôžok. Koľko ich je v Michalovciach?

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa zhoršuje: Nemocnica má vyše 80 COVID lôžok
Zdroj: Svet zdravia

Za posledný týždeň 13 nemocníc Svet zdravia posilnilo kapacitu pre COVID pacientov o 114 nových lôžok. V rámci toho sa podarilo navýšiť celkový počet lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou na súčasných 57 a 517 s priamym prívodom kyslíka. Ako to je s Michalovcami?

Zhoršujúca sa situácia

„Naša snaha reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v Nitrianskom a Košickom kraji. Výrazný nárast lôžkovej kapacity sa nám na druhej strane podarilo zrealizovať aj vďaka lepšej personálnej situácii, kedy sa množstvo našich zdravotníkov vrátilo z karantény. Verím, že tento stav sa s pomocou spustenej vakcinácie podarí udržať,“ vysvetlil Vladimír Dvorový, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia.

Najväčšia nemocnica siete v Michalovciach disponuje 81 COVID lôžkami.

Od stredy minulého týždňa (6.1.2021) Svet zdravia spustil vakcináciu zdravotníkov v 14 svojich nemocniciach. Za prvé tri dni sa zaočkovalo viac ako 2800 zamestnancov.

Vakcinácie pokračujú

Tento týždeň by to malo byť ďalších vyše 5100. Zvýšený počet sa podarí dosiahnuť aj vďaka efektívnejšiemu využitiu dodanej vakcinačnej látky.

Obstarané špeciálne striekačky (s minimálnym mŕtvym priestorom) umožnia z jednej ampulky aplikovať až 6 vakcinačných dávok (doteraz to bolo 5).

Foto: ilustračné

Nemocnica v Michalovciach

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM