Ondrej Petričko Hádzaná

Skvelé výkony hádzanárok: Iuventu delí krôčik od majstrovského hetriku

Hádzanárky michalovskej Iuventy vyhrali v nedeľu aj v druhom zápase finále play off WHIL o majstra Slovenska nad Slovanom Duslo Šaľa 31:19 a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 2:0. Tretí zápas je na programe v sobotu a Michalovce v Šali budú mať šancu získať majstrovský titul.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé výkony hádzanárok: Iuventu delí krôčik od majstrovského hetriku
Zdroj: TASR

Aj druhé stretnutie finálovej série prinieslo zápas výbornej úrovne. Jeho úvod vyšiel lepšie domácej Iuvente, ktorá krôčik po krôčiku získavala vedenie a v 10. minúte viedli jej hráčky po presnom zásahu Szöllösiovej 7:4. Hostky sa ale nevzdávali a v 15. minúte vyrovnali premenenou sedmičkou Veselkovej na 8:8. Domáca Iuventa ale opäť zapla na vyššie obrátky a výsledkom toho bolo polčasové vedenia 16:13.

O víťazstve michalovského celku rozhodol jeho výborný úvod do druhého dejstva. Prvú desaťminútovku totiž Michalovčanky vyhrali 8:1 a v 40. minúte sa po góle dnešnej najlepšie strelkyne Szöllösiovej ujali prvýkrát v stretnutí desaťgólového vedenia (24:14). Desaťgólový náskok si hráčky Iuventy pohodlne udržali až do záverečného hvizdu rozhodcovskej dvojice, a tak budú mať v sobotu na pôde Šale prvý mečbal na ich majstrovský hetrik.

Tréner Šale: Gubiková opäť zatienila obe naše brankárky

Zápas zhodnotili obaja tréneri. Tréner Šale uznal kvalitu súperiek. „Iuventa v obidvoch stretnutiach splnila naprosto profesionálne úlohu favorita. Jej výkonnosť v dnešnom stretnutí gradovala a v druhom polčase bol vidno markantný rozdiel medzi obidvoma celkami. Gubiková opäť zatienila obe naše brankárky. Michalovčanky v sérii vedú 2:0 a my sa im na našej pôde budeme snažiť ich cestu za majstrovským titulom trošku znepríjemniť,“ povedal Tomáš Kuťka. Dodal však, že flintu do žita rozhodne ešte nehádžu.

„Po včerajšom zápase sme veľmi dobre zregenerovali. Ten prvý polčas bol dosť podobný ako včera, s tým rozdielom, že v jeho úvode si Duslo viacgólový náskok nevypracovalo. V priebehu stretnutia sme si vytvorili väčší tlak, čím sme začali dominovať a stretnutia tak dotiahli do víťazného konca,“ zhodnotil zápas tréner Iuventy Michalovce Ján Packa. Michalovčanky majú teraz k dispozícii tri mečbaly a tréner verí, že jeden z nich pretavia na majstrovský titul.

Iuventa Michalovce – Slovan Duslo Šaľa 31:19 (16:13)

Zostavy a góly:

Iuventa: Gubiková, Medveďová – Piskayová 3, Szöllösiová 10, Kovaličková, Rebičová 2, Hollá 1, M. Holešová, Horňáková 3, Tobiašová 5/4, Snopová 3, Viňjuková, Trehubová 4

Šaľa: Grandtnerová, Túrociová – Bíziková 2/1, Trochtová, Porubská 1, Krokavecová, Bérešová 1, Pócsiková, Demajová 3, Tulipánová 2, Veselková 5/3, Szarková 1/1, Súkenníková 4, Rácková

Rozhodovali: Mandák, Rudinský, vylúčené: 3:3, 7 m hody: 6/4 – 7/5, 800 divákov, na zápasy 2:0

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM