Rôzne

Smelé plány michalovských turistov: Pozrite, kam sa s nimi môžete vydať v tomto roku!

Michalovskí turisti majú za sebou úspešnú sezónu. Pre náš spravodajský portál Michalovce 24 prezradili plány do nového roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány michalovských turistov: Pozrite, kam sa s nimi môžete vydať v tomto roku!
Zdroj: Dnes24.sk

V pláne mali 25 podujatí, z ktorých dve prekazilo počasie, no namiesto nich sa uskutočnili 2 náhradné akcie, o jednu nebol záujem.

Ktoré túry boli naj?

Veľmi vydarené túry boli: výstup na Nežabec v apríli a Makovicu v máji. Ďalej Údolie Obrov (jún), Šarišský hrad a Hejce v septembri, drevené cerkvi v Bukovských vrchoch (október), či Mernická pahorkatina (november).

Najväčší počet aktívnych členov až 68 % sa zúčastnilo otvorenia 100 JKM na Brekove. Prítomní si pochvaľovali aj účasť na zrazoch turistov vo Veľkom Mederi (júl) a v auguste v Dolnom Kubíne (cyklo). „Finančná situácia v klube sa oproti minulému roku o niečo zlepšila vďaka príjmu z 2 % daní, ale aj sponzorskému príspevku,“ priznáva členstvo klubu. Najviac klubových akcií si zaknihovali: manželia Hasákovci, L. Kanóc, M. Berešová, J. Mitro, J. Hasák, P. Nemčovský, M. Štefanský, J. Molnárová, M. Baloghová, J. Malá, či mladý turista Tomáš Majerík, ktorý bol ocenený aj ďakovným listom.

Turistické plány na rok 2016

Do budúcna ich okrem tradičných i overených výletov čakajú aj nové túry. Či už sú to mohyly v okolí Humenného vo februári, CHKO Latorica v apríli, Slanské vrchy – Bralo v máji, kostolíky Ľutina v júni, Sátoraljaújhely – Maďarsko v septembri alebo prameň Laborca v októbri. „Že činnosť v klube je zaujímavá ale aj nenáročná svedčí aj stabilita, ktorá sa pohybuje okolo 50 členov,“ dodáva na záver michalovský klub turistov.

Môže vás zaujímať:

Úchvatné fotografie z michalovského námestia: Pozrite si FOTO z vítania nového roku, stoja za to!

Keď sa v Michalovciach z ničoho nič zrodia vtipné momenty… Tri situácie z nášho mesta, z ktorých sa budete smiať

Prvé dieťa v michalovskej nemocnici v roku 2016: Selina aj maminka sú v poriadku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM