Zuzana Ročeňová Krimi

Smrteľná nehoda pri Michalovciach: BMW vyletelo z cesty a narazilo do elektrického stĺpu

Dopravná nehoda s tragickým koncom sa odohrala na ceste pri Michalovciach. Pri nešťastí vodička a dve spolujazdkyne utrpeli ťažké zranenia, ďalšia spolujazdkyňa (†28) na mieste zraneniam podľahla.

Ilustračný obrázok k článku Smrteľná nehoda pri Michalovciach: BMW vyletelo z cesty a narazilo do elektrického stĺpu
Zdroj: TASR

V nedeľu, krátko po polnoci, došlo v katastri obce Pozdišovce v okrese Michalovce v smere na obec Trhovište k vážnej dopravnej nehode. BMW šoférovala vodička (27) z Michaloviec, ktorá podľa polície po prejazde ľavotočivej zákruty, pravdepodobne z dôvodu neprimeranej rýchlosti jazdy, prešla do protismeru a skončila mimo vozovky.

Auto skončilo v priekope

„S klesaním vozovky prešla do protismeru a kolesami cez obrubník okraja cesty na chodník. Následne do priekopy, kde narazila do dopravnej značky a zadnou ľavou časťou ďalej narazila do jednej časti dvojitého stĺpa elektrického vedenia, ktorý úplne v spodnej časti poškodila,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pri nehode vodička a dve spolujazdkyne (26,27) utrpeli ťažké zranenia, ďalšia spolujazdkyňa (†28) utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Zranené osoby boli prevezené do michalovskej nemocnice.

Dychová skúška s negatívnym výsledkom

Ako ďalej uviedla hovorkyňa Mésarová, na mieste nehody bola vodička podrobená dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. K objektívnemu posúdeniu príčiny a vzniku dopravnej nehody bol na miesto prizvaný znalec z odboru cestnej dopravy

Na aute vznikla škoda vo výške cca 1 000 eur. Vozidlo polícia zaistila pre účely znaleckého skúmania. Poškodením dopravnej značky a poškodením betónového stĺpa vznikla škoda vo výške približne 600 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM