Rôzne

Špeciálny prehľad na marec pre Michalovčanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza marec. Už teraz je vhodný čas porozmýšľať, čo budete počas neho robiť. Predstavujeme vám 10 lákadiel, ktoré odporúčame zažiť na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Michalovčanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Prinášame vám špeciálny prehľad pre Michalovčanov, ale aj ľudí z okolia nášho mesta. Vybrané sú v ňom podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás. Pozrieť si môžete rovnú desiatku z podujatí, ktoré odporúčame v marci u nás zažiť.

Stretnutie s Jozefom Banášom

1. marca o 16:30, Zemplínska knižnica G. Zvonického

Zemplínska knižnica G. Zvonického vás pozýva na stretnutie s Jozefom Banášom. Autorské stretnutie sa uskutoční 1. marca o 16: 30 v priestoroch knižnice. V slovenčine mu vyšiel začiatkom roka Velestúr a v októbri Dementi, z ktorých sa za 4 mesiace predalo neuveriteľných 20 000 výtlačkov. O takom čísle môže väčšina autorov len snívať. V januári bol najpredávanejší autor e-kníh na platforme Wooky. Práve knihu Dementi príde prezentovať do Michaloviec.Au­togramiáda bude spojená s prezentáciou novej knihy.

PUB Kvíz

4. marca, !freedom, Námestie osloboditeľov 80, Michalovce

!freedom. 4. marca nás čaká ďalší PUB Kvíz v tomto roku, ktorý preverí vedomosti 3 až 5 členných družtiev z rôznych oblastí života, športu, kultúry, techniky, umenia a vôbec…

Ľudová architektúra

do 7. marca , Galéria Mestského kultúrneho strediska

Galéria Mestského kultúrneho strediska v nasledujúcich dňoch sprístupnia samostatnú expozíciu rodáčky zo Zalužíc, žijúcej v Michalovciach Ľudmily Lakomej -Krausovej. Autorka je dobre známa, má za sebou niekoľko samostatných i kolektívnych výstav u nás doma i v zahraničí. Šioká verejnosť je oslovená jej výtvarným štýlom, ktorý neopomína tradíciu Zemplína. Ľudmila Lakomá sprístupnenou expozíciou prekvapí návštevníkov. To milé prekvapenie spočíva v uskutočnení návratu, ktorý siaha k začiatkom jej umeleckej dráhy.

FOTO MORSKÉ OKO

do 8. marca, Zemplínske osvetové stredisko

Srdečne vás pozývame na výstavu fotografií EKO, nás zemplínskych fotografov. Výstava potrvá do 8. marca 2016 v Galérii Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach.

Krajina pirátov (Juraj Benčík)

3. marca o 9:00 v MsKS Michalovce

Každé dieťa raz túžilo stať sa pirátom, preplávať moria a objaviť poklad. Každé dieťa si kládlo otázky: Čo je to vlasť? Ako vzniká krajina? Ktoré znaky sú symbolmi štátnosti – ústava, hymna, vlajka, kedy a ako sa používajú – to všetko sa hravou formou dozvedia deti v interaktívnej divadelnej hre, ktorá zvyšuje v detských očiach príťažlivosť tém vlastivedy a občianskej náuky vo forme atraktívneho príbehu piráta hľadajúceho svoj domov.

Všetko o ženách

7. marca o 19:00 v MsKS Michalovce

Všetko o ženách je úchvatná komédia jedného z najhrávanejších súčasných autorov, Chorváta Mira Gavrana (preklad J.Jankovič). V piatich príbehoch nazeráme do duše ženy, do jej pocitov, do sveta intríg, ľúbostných sklamaní, ale aj šteklivých tajomstiev. Skvelý herecký trojkoncert pomôže mužom odhaliť všetko, čo chceli vedieť o ženách, no báli sa opýtať. Hrajú: A.Karnasová, B.Ondrejková, A.Zimányi-Profantová, réžia: Minim F. Otzow. Predstavenie je prístupné od 16 rokov.

Přemyslovci – český panovnícky rod, časť II.

7. marca o 16:00, Zemplínska knižnica G. Zvonického

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického vás pozýva na prednášku spojenú s besedou Přemyslovci – český panovnícky rod. Přemyslovci boli príslušníci českého panovníckeho rodu, ktorý vládol v Čechách od konca 9. storočia do roku 1306. Okrem českého zasadli i na uhorský a poľský trón. V českých krajinách panovali i na Morave (ako údelné kniežatá brnianske, znojemské a olomoucké).

PUB Kvíz

19. marca, !freedom, Námestie osloboditeľov 80, Michalovce

!freedom. 19. marca nás čaká ďalší PUB Kvíz v tomto roku, ktorý preverí vedomosti 3 až 5 členných družtiev z rôznych oblastí života, športu, kultúry, techniky, umenia a vôbec…

To najlepšie, čo v meste Michalovce máme

marec, MsKS

V MsKS sa uskutoční slávnostný program „To najlepšie, čo v meste Michalovce máme“ spojený s odovzdávaním titulov ČIN roka.

Medzinárodný festival umenia Zemplína

30. – 31.3.2016, veľká sála MsKS

Michalovce vás pozývajú v marci aj na festival umenia, ktorý bude s medzinárodnou účasťou.

Vaše tipy/akcie/po­dujatia posielajte na michalovce@global24.sk

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Jarný Jurmarok v Michalovciach už čoskoro: Aha, čo všetko nás čaká!

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM