Kultúra

Spríjemniť chce karanténne obdobie: Bezplatná registrácia a bez upomienok

Knižnica ponúka bezplatnú registráciu nových čitateľov a bezplatné vrátenie upomínaných kníh. Čo ešte?

Ilustračný obrázok k článku Spríjemniť chce karanténne obdobie: Bezplatná registrácia a bez upomienok
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, sa počas minulého roka so svojimi aktivitami presunula kvôli pandémii do virtuálneho priestoru. Podobne ako iné knižnice chcela so svojimi čitateľmi ostať v kontakte a online činnosťou im spríjemniť karanténne obdobie. S novinkami však prichádza aj počas marca, mesiaca knihy.

Novinky

Na marec sme pre detských čitateľov, mládež ale aj dospelých pripravili niekoľko zaujímavých online kvízov: Knihomoľňa, Knihomoľňa – bájky, videoprezentáciu Knihy, ktoré Vás potešia, videoprezentáciu Veľká noc – sviatok jari, ktorá priblíži zvyky a tradície viažuce sa k tomuto sviatku a online tvorivé dielne Pozdišovská keramika. V druhej polovici marca vyhlásime 1. ročník súťaže Naj kniha nášho regiónu. Určite sa je na čo tešiť, verím, že návštevníci si z našej ponuky vyberú aktivity, ktoré ich potešia a možno aj niečo nové naučia,“ priblížila riaditeľka knižnice Alena Vasiľová.

Počas celého mesiaca knižnica ponúka aj bezplatnú registráciu nových čitateľov a bezplatné vrátenie upomínaných kníh.

Všetky informácie o zaujímavých aktivitách, ktoré knižnica pre verejnosť pripravuje, budú uverejnené na webovej stránke www.zkgz.sk a sociálnych sieťach.

Online priestor

„Aj napriek tomu, že knižnice v Košickom kraji už viac ako jeden rok fungujú prevažne v online priestore, vždy majú čo ponúknuť. V rámci Týždňa slovenských knižníc aj celého mesiaca sa čitatelia môžu tešiť na online súťaže a hry pre všetky vekové skupiny, predstavenie noviniek a svoje tipy na obľúbenú literatúru prezradia aj knihovníčky. Nebude chýbať ani deň otvorených dverí online formou či interaktívne prezentácie. Teší ma, že župné knižnice flexibilne reagujú na aktuálne potreby používateľov aj prostredníctvom virtuálneho prostredia,“ doplnil predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Cieľom celoslovenskej kampane Týždeň slovenských knižníc je prostredníctvom rôznych aktivít pozitívne zviditeľniť knižnice. Ide o významné kultúrne a vzdelávacie inštitúcie s nezastupiteľnou sociálnou funkciou. Knižnice 21. storočia nadväzujú na svoje historicky overené miesto v spoločnosti a zároveň sú modernými inštitúciami, ktoré majú vplyv na spoločenský a kultúrny rozvoj obcí, miest, regiónov i krajov.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM