Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Ste v hmotnej núdzi? Od mesta môžete dostať až 300 eur na obuv či oblečenie

Michalovce pomáhajú svojim občanom v hmotnej a sociálnej núdzi. Obyvatelia si môžu prilepšiť jednorazovou dávkou.

Ilustračný obrázok k článku Ste v hmotnej núdzi? Od mesta môžete dostať až 300 eur na obuv či oblečenie
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Metropola Zemplína chce pomôcť svojim obyvateľom jednorázovou dávkou v hmotnej núdzi. Ide o dobrovoľný príspevok konkrétnemu občanovi, ktorý je financovaný z rozpočtu mesta.

Pre koho je príspevok?

O poskytnutí spomínaného príspevku rozhoduje mesto, v ktorej majú členovia domácnosti, ktorým sa pomoc poskytuje, trvalý pobyt.

„Oprávnenými prijímateľmi dávky sú osoby poberajúce dávku v hmotnej núdzi alebo fyzické osoby, ktorých celkový príjem nepresahuje 1,2 násobok životného minima (v súčasnosti ide o hranicu príjmu vo výške 252,25 eur),“ zverejnil Odbor sociálnych vecí v Michalovciach.

Žiadosť o jednorazovú dávku v hmotnej núdzi podáva občan buď osobne na podateľni mestského úradu, alebo poštou.

Žiadosti, ktoré obsahujú všetky povinné prílohy, sú posudzované na zasadaní komisie sociálnych vecí a rodiny a na základe odporúčania tejto komisie, o priznaní dávky rozhoduje primátor mesta. Tlačivo na žiadosť o jednorazovú dávku v hmotnej núdzi je k dispozícii na odbore sociálnych vecí mestského úradu alebo na webových stránkach mesta.

Až 300 eur

Michalovčania môžu dostať jednorazovú dávku v hmotnej núdzi od 100 až do 300 eur. Využijú ju v rôznych oblastiach, ale aj tu platia určité pravidlá, ktoré sú presne špecifikované.

Za spomínané peniaze od mesta si môžete kúpiť nevyhnutné oblečenie, obuv, či školské potreby. Pomôžu vám napríklad aj v zdravotnej oblasti na nákup liekov.

Z tejto dávky je dokonca možné čiastočne pokryť náklady súvisiace s kúpeľnou liečbou. Bližšie informácie sa dozviete priamo na odbore sociálnych vecí mestského úradu.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si vo videu nižšie Michalovčanku Helenu Kočiškovú, ktorá sa venuje paličkovanej čip­ke.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM