VOCH Správy Samospráva

Stovky Michalovčanov využilo v zahraničí svoje právo: Aj z ďalekej Austrálie

Michalovčania zo zahraničia využili svoje právo tu na Slovensku. Na radnici sme zisťovali, z akých krajín bol o to záujem. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Stovky Michalovčanov využilo v zahraničí svoje právo: Aj z ďalekej Austrálie
Zdroj: TASR

Voľby už máme za sebou. Zo zahraničia mali záujem voliť aj Michalovčania a práve na nich sme sa v našom článku zamerali.

Volili osobne

V Michalovciach sa volilo v 32 okrskoch. Počet zapísaných voličov bol 30 153, podľa údajov Štatistického úradu SR sa zúčastnilo volieb 17 326 ľudí, čo je 57,46 % účasť voličov.

Svoj hlas osobne v Michalovciach odovzdalo 16 824 ľudí. Počet platných hlasov spolu bolo 17 149, čo predstavuje 98,97 % podiel platných hlasov spolu. A koľkí hlasovali zo zahraničia?

Hlasovali zo zahraničia

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo 535 Michalovčanov z rôznych krajín sveta. A záujem o voľby bol zo strany Michalovčanov naozaj z rôznych kútov sveta. Ten najväčší zo susednej Českej republiky. Nechýbali však ani vzdialenejšie destinácie ako Austrália.

Počet návratných obálok z cudziny bol 488.

„Najviac žiadostí sme zaregistrovali z Českej republiky, USA, Veľkej Británie, Rakúska, Poľska, Nemecka,“ informovala I. Palečková. Mali žiadosti aj z Írska, Dánska, Ruska či z Austrálie.

Pozrite si aj v obrazoch, ako v Topoľanoch volili v reštaurácii.

V Topoľanoch volili v reštaurácii
6
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM