Samospráva

Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Michalovciach?

Niektoré školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Michalovce sa od pondelka 25. januára zapojí do štrajku učiteľov.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Michalovciach?
Zdroj: TASR

V pondelok 25. januára sa začal štrajk učiteľov. Dotkol sa aj michalovských škôl. Ako konkrétne?

Učitelia zo Základnej školy Pavla Horova sa do celoslovenského štrajku zapojili tiež. Ako škola uvádza, z tohto dôvodu nie je možné zabezpečiť prevádzku školy, čo znamená, že deti zostali doma. „O ďalšom pokračovaní, resp. ukončení štrajku a o jeho formách a organizácií vyučovania v ďalších dňoch budete informovaní prostredníctvom našej web stránky a profilu na Facebooku.“ Riaditeľ školy pre náš portál Michalovce 24 povedal, že ich škola je do štrajku zapojená momentálne celá, okrem tých, ktorí sú práce neschopní a samozjreme jeho, ktorý je zamestnávateľom. „Momentálne zasadá kolektív, rozhodne sa, čo ďalej,“ uviedol riaditeľ Slavko Pavolko.

Základná škola, J. Švermu v Michalovciach sa zapojila do štraku len čiastočne. „Dňa 25. januára 2016 sa časť pedagogických zamestnancov zapája do časovo neobmedzeného štrajku. Vedenie školy zabezpečilo chod školy v núdzovom režime,“ uviedla škola na svojej webovej stránke. S riaditeľkou sa nám nepodarilo do našej uzávierky spojiť.

Mimoriadny režim vyučovania majú aj gymnazisti P. Horova. Vyučovanie je podľa mimoriadneho rozvrhu. Žiaci si prinesli zošit a pero, lebo rozvrh sa dozvedeli až v pondelok ráno. Podľa zoznamu Iniciatívy slovenských učiteľov sa do štrajku zapojili aj SZŠ na Masarykovovej a Základná škola na Okružnej.

Správu budeme aktualizovať.

Aktuálne informácie TU.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Michalovciach štrajk ukončili a kde stále trvá?

Zápisy do michalovských škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite… s týmito zmenami treba rátať

Michalovčania, ideme na to? Vyklikajme našim deťom nové ihriská!

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Michalovce: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM