Správy Rôzne

Stredné školy reagujú na potreby trhu práce: Veľký ZOZNAM pre školákov

Deviataci v týchto dňoch premýšľajú, akú strednú školu si zvoliť po skončení základnej. Prispôsobte sa potrebám trhu práce.

Ilustračný obrázok k článku Stredné školy reagujú na potreby trhu práce: Veľký ZOZNAM pre školákov
Zdroj: www.pixabay.com

Deviataci v týchto dňoch opäť premýšľajú, akú strednú školu si zvoliť po skončení základnej. Na rozhodovanie majú čas do 8. apríla, čo je termín odovzdania prihlášky riaditeľovi základnej školy. Ministerstvo školstva SR po novom zjednotilo termíny prijímacích skúšok. Talentové skúšky sa v tomto roku nekonali vo februári alebo v marci, ale presunuli sa na máj, kedy budú prebiehať všetky prijímacie skúšky na stredné školy.

Deviataci

O priazeň deviatakov sa uchádza aj 63 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja. V školskom roku 2021/2022 plánujú prijať do prvých ročníkov 5 152 žiakov, z toho 1 070 na gymnáziá a 4 082 na iné stredné školy.

Ponuku študijných a učebných odborov sa snaží kraj každý rok prispôsobiť aj potrebám na trhu práce. Preto aj v školskom roku 2021/2022 majú deviataci možnosť vybrať si z viacerých odborov.

Stredné školy musia rozhodnúť o prijatí alebo neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejniť zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímačiek na svojom webovom sídle alebo výveske školy do 20. mája 2021. Talentové skúšky budú v tomto roku prebiehať v máji, spolu s ostatnými prijímacími skúškami.

Vyberte si zo ZOZNAMU

Gymnáziá, stredné školy a stredné odborné učilištia

  • Gymnázium Pavla Horova

Gymnázium Pavla Horova na ulici Masarykovej 1, s bohatými tradíciami, históriou i súčasnosťou školy, výrazné úspechy, získané granty a projekty, množstvo výučbových hypertextov, učebných materiálov, bohaté stránky jednotlivých kabinetov.

  • Stredná odborná škola technická

Stredná odborná škola technická vznikla 1. septembra 2007 zlúčením nasledujúcich škôl: Stredná priemyselná škola elektrotechnická Michalovce, Stredná priemyselná škola Michalovce, Stredná odborná škola Michalovce, Stredné odborné učilište stavebné Michalovce a Stredné odborné učilište strojárske Michalovce. Na stránke nájdete viac informácií o sídlach a obsahovej náplni školy.

  • Gymnázium

Gymnázium so štvorročným a osemročným štúdiom na ulici Ľ. Štúra 26. Informácie o škole, absolventi školy, pedagogickí pracovníci školy, fotogalérie a informácie o prijímacích pohovoroch.

  • Stredná odborná škola sv. Cyrila a Metoda Michalovce

Stredná odborná škola sv. Cyrila a Metoda Michalovce na ulici Tehliarskej 2, internetová stránka Strednej odbornej školy sv. Cyrila a Metoda Michalovce na ulici Tehliarska 2.

  • Stredná zdravotnícka škola

Stránka SZŠ Michalovce na ulici Masarykova 27. Nájdete tu informácie o škole (jej histórii), študijných odboroch, študentoch a ich aktivitách.

  • Obchodná akadémia

Obchodná akadémia Michalovce na ulici Kapušianska 2. Nájdete tu diskusné fórum, web-stránku študentského časopisu „Akademik“ ako aj informácie o škole – jej histórii a súčasnosti, voliteľných študijných predmetoch a iných aktivitách.

  • SOŠ odborná škola obchodu a služieb

Stredná odborná škola obchodu a služieb na ulici Školskej 4. Kontakt a informácie o odbornej praxi študentov, o Domove mládeže a jeho aktivitách

Ďalšie stredné odborné školy v meste

  • Súkromná hotelová akadémia, Masarykova 42, Michalovce
  • SHA ESO Euroškola Slovensko, Komenského 1, Michalovce
  • Súkromná SPŠ odevná, Komenského 1, Michalovce
  • Spojená škola a Školský internát, Školská 12, Michalovce

Prečítajte si tiež

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM