Rôzne

Súhrn celého týždňa: Pozrite si top témy z nášho mesta a okolia

Nenechajte si ich ujsť ani vy. V jednom balíku vám prinášame súhrn najklikanejších tém nášho portálu z celého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn celého týždňa: Pozrite si top témy z nášho mesta a okolia
Zdroj: Dnes24.sk

Zmena na ceste k Šírave

Vodiči si musia dať pozor na zmenu, ktorá začala platiť na ceste od rekreačného strediska Hôrka až po stredisko Paľkov. Od začiatku otvorenia letnej turistickej sezóny totiž došlo na tejto trase k zmene rýchlosti. Ak si to teda namierite k zemplínskemu moru , čaká vás dopravné obmedzenie, na ktoré ste mimo sezóny neboli zvyknutí. Zmena sa týka rýchlosti na cestnej komunikácii od rekreačného strediska Hôrka, známeho tiež ako Lúč, až po posledné stredisko Paľkov.

Merkujece?

Nárečie je jedným z poznávacích znakov jednotlivých regiónov naprieč Slovenskom. A to naše ukrýva mnoho zaujímavých a krásnych výrazov. Počuť je ich však čoraz menej. Aj preto sme pre vás pripravili špeciálny kvíz, ktorým si otestujete svoje znalosti v tejto oblasti. Čaká vás v ňom 10 nárečových výrazov z Michaloviec a okolitých obcí a vy musíte správne označiť ich význam. Hrajte tu: Ovládate nárečie z okolia Michaloviec? Trafte správne význam týchto 10 slov!

Svadba pri Vinianskom jazere

Rodená Michalovčanka Nika Karch je už pod čepcom. Bola to východniarska svadba v krásnom prostredí Vinianského jazera. Hostia sa výborne zabávali, poslední odchádzali okolo siedmej ráno. Nika Karch si svoj deň naozaj užila. A počas veselenia došlo aj na prekvapenia. Hostia sa počas svadby známej speváčky pochádzajúcej z Michaloviec a aktuálne žijúcej na západe Slovenska určite nenudili. Veď program spestrila Beáta Dubasová, či obrovské prekvapenie pre nevestu – kapela Lunetic. Prinášame vám fotky zo svadby.

Zemplínske múzeum oslavuje

Zemplínske múzeum v Michalovciach oslavuje tento rok 60. výročie vzniku a svojej činnosti. Presne toľko rokov sa táto známa inštitúcia podieľa na mapovaní a uchovávaní hmotného aj nehmotného dedičstva obyvateľstva regiónu Zemplína. Pri príležitosti spomínaného okrúhleho výročia navrhlo Mesto Michalovce udeliť tomuto múzeu Cenu Košického samosprávneho kraja.

Michalovce chcú zlepšiť školské učebne

Mesto chce zabezpečiť lepšie podmienky výučby v odborných učebniach na piatich základných školách v Michalovciach , a to konkrétne na I. Základnej škole T. J. Moussona 4, IV. Základnej škole, J.A. Komenského 1, V. Základnej škole na Školskej 2, VI. Základnej škole na Okružnej 17, , VIII. Základnej škole, Kpt. Nálepku 16. Prispieť by k tomu mali plánované nové odborné učebne.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM