Samospráva

Technické služby mesta v roku 2017? Hospodáriť budú s takmer 5,7 miliónmi eur

Technické a záhradnícke služby (TaZS) mesta Michalovce budú v roku 2017 hospodáriť s rozpočtom vo výške 5 669 395 eur.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby mesta v roku 2017? Hospodáriť budú s takmer 5,7 miliónmi eur
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodli o tom michalovskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí. Príspevok od zriaďovateľa pritom predstavuje sumu 2 825 000 eur. Určený je na financovanie a krytie bežných výdavkov prevádzky športových zariadení, strediska odpadového hospodárstva alebo verejného osvetlenia a iných. Oproti minulému roku je vyšší o 90 000 eur. Podľa správy, ktorú predkladal riaditeľ TaZS Július Oleár, majú byť hlavným dôvodom zákonné zmeny v mzdovej oblasti.

Rozpočet bol spracovaný v súlade s platnými právnymi normami. „Zohľadňuje vývoj v predchádzajúcich rokoch a očakávanú skutočnosť hospodárenia v roku 2016. Vychádza zo všetkých dostupných relevantných údajov, ktoré majú vplyv na výšku rozpočtovaných príjmov a výdavkov,“ uvádza sa v materiáli. Pri jeho zostavovaní sa prihliadalo na oprávnené a zdôvodnené požiadavky stredísk a prevádzok, efektívne vynakladanie finančných prostriedkov či zohľadnenie cenových vplyvov.

Najväčšie položky

Odpadové hospodárstvo si podľa schváleného rozpočtu vyžiada najvyššie investície vo výške viac ako 2,1 milióna eur. Náklady na údržbu verejnej zelene naplánovali na sumu približne 500 000 eur. Na zabezpečenie prevádzky strediska a údržbu miestnych komunikácií vyčlenili financie vo výške 1 845 982 eur, čo je oproti minuloročnému rozpočtu viac o 67 389 eur. „Údržba komunikácií je zameraná na opravy výtlkov a najnutnejšie čistenia,“ uvádza sa v správe.

TaZS mesta…

Ako príspevková organizácia zabezpečujú okrem iného správu a prevádzku mestských športovísk, verejného osvetlenia, miestnych komunikácií, ale aj verejných priestranstiev vrátane dopravného značenia. Spravujú miestne cintoríny a poskytujú komplexné služby v tejto oblasti. Zabezpečujú údržbu detských ihrísk a pieskovísk, verejnej zelene, majú na starosti tiež nakladanie s komunálnym odpadom či správu nebytových priestorov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM