Samospráva

Téma starého námestia vyvolala vášne: Michalovčania si v komentároch nedávali servítku pred ústa

Staré fotografie nášho námestia nenechali niektorých obyvateľov chladnými. Komentáre na facebooku začali pribúdať ako huby po daždi...Čo nazývajú mramorovým čudom a čo im chýba?

Ilustračný obrázok k článku Téma starého námestia vyvolala vášne: Michalovčania si v komentároch nedávali servítku pred ústa
Zdroj: fb/Zemplínska šírava

Pri článku Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na michalovské námestie pred rekonštrukciou? FOTO si Michalovčania zaspomínali nielen na to. Na súčasnú podobu michalovského centra si podľa komentárov stále niektorí nezvykli. Zábery pred rekonštrukciou vyvovali rôzne reakcie.

Mramorové čudo?

Čitateľ Rado vníma rekonštrukciu negatívne. Prekáža mu najmä to, že v minulosti bolo v centre viac miesta na sedenie v tieni. V súvislosti s úkrytom pred slnkom sa vyjadrila aj Slávka.

„Staré Michalovce boli oveľa krajšie aj viac zelene A nie tie konáre, čo tam vysadili. Ani tieň neurobia,“ reagovala Slávka.

Niektorým Michalovčanom sa nepáči ani nová fontána. Mária vyslovila názor, že staršia bola oveľa krajšia. „To bola fontána, nie to čudo mramorové…“ napísala o súčasnej fontáne. Michaele sa tiež nepáči. „Už len spomienky na krásne námestie…tá mramorová opacha sa ani nedá nazvať fontánou.“ Kataríne sa tiež páčili Michalovce oveľa viac pred svojou rekonštrukciou. „V starej podobe mali svoje čaro a boli naozaj krajšie než v súčasnosti.“

Ľuďom chýbajú v meste stromy

Tina poslala odkaz rovno radnici: „Páni radní sa môžu pozerať na RETRO fotografie, čo zničili a akú opachu na námestie postavili. Betónovú džungľu bez kúska tieňa v lete.“ Ďalej pokračovala. „Ak sa chcete ovlažiť vo fontáne, musíte do nej spadnúť. Toto dielo našich najvyšších nie je hodno toľkých peňazí, čo za to dali!!!“

Božena sa ale vyjadrila opozične. „Vám sa nikdy nič nepáči, čo pre vás mesto spraví. Choďte bývať do iného mesta. Krajšieho, takého, čo vám vyhovuje.“ Matej si myslí, že niekedy centrum mesta žilo. Podľa neho je tam mŕtvo. „Ľudí treba hľadať v nákupných centrách.“ Michalovčanka Lenka dodala, že vtedy to bolo krásne mesto, ale svoje mesto miluje aj teraz a nikdy by z neho neodišla.

Redakcia Michalovce24 oslovila aj michalovskú radnicu. Reakciu vám prienesieme v ďalšom článku.

Môže vás zaujímať:

Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na michalovské námestie pred rekonštrukciou­? FOTO

Stíhačky priamo nad hlavami Michalovčanov: Prečítajte si reakciu ministerstva

Policajti so samopalmi v michalovských uliciach: Policajné prezídium o zvýšenom stupni teroristického ohrozenia

Foto: ilustračné

Stará tvár michalovského námestia
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM