Zuzana Ročeňová Rôzne

Tento song vám zaručene spríjemní deň: Zemplínčania si k videoklipu vybrali aj atraktívne miesto!

Slovenské duo Kinsfolk sa rozhodlo predstaviť slovenským hudobným fanúšikom debutovým klipom a singlom Adelaide. Bratranci Peter Cinkanič a Dominik Demčák sa popri štúdiu venujú od stredoškolských čias hudbe a v zálohe majú slušný koncertný repertoár. Vypočujte si ich prvú oficiálnu nahrávku.

Ilustračný obrázok k článku Tento song vám zaručene spríjemní deň: Zemplínčania si k videoklipu vybrali aj atraktívne miesto!
Zdroj: Dnes24.sk

Dlho hrali obaja s inými hudobníkmi v kapele zo Sobraniec a Kinsfolk založili ako bočný projekt, keďže sa chceli venovať aj trochu inej hudbe akú dovtedy hrávali, momentálne mu však venujú celú energiu.

Na pódiu sa vynikajúco dopĺňajú

Samotný názov kapely vystihuje niekoľko faktov, ktoré s Kinsfolkom úzko súvisia. „Rovnako sa to číta po anglicky aj slovensky – čo považujeme za výhodu, znamená to príbuzní a čiastočne vystihuje žáner akému sa venujeme,“ objasňuje názov Dominik Demčák.

Ako duo už odohrali niekoľko koncertov, pritom majú poctivo rozdelené nástrojové obsadenie a na pódiu sa hudobne dopĺňajú. Obaja spievajú a hrajú na gitare, Peter Cinkanič okrem toho hrá na ústnej harmonike a Dominik Demčák na bicích alebo klávesoch.

Pieseň o zaľúbení…

Čo sa týka repertoáru, Kinsfolk má minimálne desať hotových vlastných piesní a Adelaide si vybrali ako prvú skladbu, ktorou chcú osloviť prvých fanúšikov. „Je to pesnička o súčasnom zaľúbení sa do miesta, na ktorom sa človek nachádza a do osoby, ktorú tam stretne. Názov Adelaide to dobre vystihuje, pretože súčasne znamená mesto/miesto a je to tiež ženské meno,“ hovorí o význame piesne Dominik Demčák.

Samotný singel nahralo duo v bardejovskom štúdiu Catesound s Róbertom Gécim a teraz k nemu uverejnili aj videoklip, ktorý natočili Lenka Gmitrová a Filip Pavlík v lome Beňatina počas prázdnin. "Nechceli sme prvoplánový klip, ale vedeli sme, že chceme priniesť ľuďom dobré pocity a klip tomu podľa mňa pomáha. Keď už je teraz chladnejšie, tak nám pripomenie aké je to super v lete – v Dánsku máme teraz dosť chladno a dážď, tak to hádam ľudí poteší aj doma na Slovensku,“ priznáva Dominik Demčák.

Keďže obaja študujú v Dánsku, chceli by odohrať niekoľko koncertov aj tam a pri návrate domov sa chystajú opäť do štúdia, aby vyprodukovali čerstvý materiál.

Foto/video: Kinsfolk

Kinsfolk a ich debutový klip Adelaide
1
Galéria
Talentované a mladé duo Kinsfolk posiela singel Adelaide
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM