Veronika Ondo-Cholewová Tlačové správy

Tesco podporilo 4 komunitné projekty v Michalovciach a okolí, VIDEO a FOTO

Vrbovec, Porúbka, Jovsa a Michalovce sa môžu tešiť na pekné projekty, ktoré finančne podporilo Tesco. A to aj vďaka vašim hlasom.

Ilustračný obrázok k článku Tesco podporilo 4 komunitné projekty v Michalovciach a okolí, VIDEO a FOTO
25
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovské Tesco slávnostne odovzdalo šeky s finančnou podporou lokálnym neziskovým organizáciám v Michalovciach. O výške podpory pre komunitné projekty rozhodli zákazníci počas hlasovania v predajniach Tesco v rámci grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame.

Zákazníci Tesca rozhodli

Nápady s najviac žetónmi od zákazníkov v Michalovciach podporilo Tesco sumou 1 300 eur (ZŠ Moskovská 1), na druhom mieste sumou 600 eur (ZŠ Jovsa 242) a nápady na treťom mieste sumou 300 eur (ZŠ s materskou školou Porúbka). O extra cene rozhodli zamestnanci a získalo ju OZ Vrbovčan (1 300 eur).

Ľudia odovzdali komunitným projektom po celom Slovensku v januári a februári tohto roka 2,65 miliónov hlasov vo forme žetónov za nákupy vo všetkých 154 predajniach Tes­ca.

„Tesco dlhodobo podporuje komunity vo všetkých regiónoch, v ktorých pôsobí. Teší nás, že naši zákazníci už systém hlasovania žetónmi poznajú a do hlasovania sa radi zapájajú. Dokonca už od našich kolegov pri pokladni zväčša nepotrebujú informáciu, na aký účel žetón slúži. Je úžasné, že vďaka všetkým edíciám grantovému programu Vy rozhodujete, my pomáhame sme mohli podporiť realizáciu 1 849 skvelých projektov v sume dokopy až 1,51 milióna eur. Ďakujeme všetkým zákazníkom za každý jeden hlas,“ informovala CSR manažérka Tesca Michaela Lehotská.

Ovocný sad

Nápad Základnej školy Moskovská 1 Michalovce podporili zákazníci Tesca najviac žetónmi. Projekt založenie ovocného sadu, pestovania ovocných stromov a kríkov získal až 15 114 hlasov. Riaditeľ školy Marek Novák si za prvé miesto prevzal z rúk viceprimátora Michaloviec Jozefa Sokologorského šek od Tesca na 1 300 eur.

Žiaci sa už môžu tešiť, že si spolu s dobrovoľníkmi osvoja vedomosti a získajú praktické zručnosti potrebné k založeniu ovocného sadu. Vďaka tejto finančnej výhre sa naučia nielen sa starať o ovocné stromy, ale tiež viac o ich plodoch.

Základná škola v Jovse a jej projekt Laboratórium pre mladých botanikov pod modrou oblohou
Základná škola v Jovse a jej projekt Laboratórium pre mladých botanikov pod modrou oblohou / Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Laboratórium pre mladých botanikov

Základná škola v Jovse získala na svoj projekt Laboratórium pre mladých botanikov pod modrou oblohou 600 eur. Vďaka ním si budú môcť žiaci vytvoriť bylinkovú záhradu, ktorá bude slúžiť ako prírodovedné laboratórium. Po tom, ako riaditeľke školy Kataríne Kereštanovej odovzdal symbolický šek prevádzkový riaditeľ TESCO STORES SR, a.s. – Martin Bulla, nám porozprávala o tom, ako plánujú zakúpiť vyvýšené záhony aj lavičky.

„Chceli by sme v nich pestovať naše okrasné rastliny, ale aj bylinky. Žiaci tam budú mať rôzne aktivity,“ Kereštanová doplnila, že si takto svoje vedomosti a získajú nové zručnosti v botanike. Deti sa naučia spoznávať lepšie rastliny a opeľovače, preskúmajú zloženie a úrodnosť pôdy či prítomnosť pôdnych organizmov.

Záhrada podľa riaditeľky poskytne priestor aj na outdoorové vyučovanie. „Lavičky budú tiež slúžiť na relax a na pobyt na čerstvom vzduchu,“ ozrejmila riaditeľka školy v Jovse.

Marián Bašista z OZ Vrbovčan
Marián Bašista z OZ Vrbovčan / Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

ZŠ s materskou školou v Porúbke

Tretie miesto a sumu 300 eur získala Základná škola s materskou školou v Porúbke. Malá škola plná talentovaných a šikovných detí, pracovitých a tvorivých zamestnancov, ochotných rodičov, chce udržiavať a šíriť kultúru regiónu a potešiť srdcia tých najdôležitejších – rodičov, starých rodičov a priateľov školy.

Aj preto s projektom pod názvom A jaki ti parobok taka i ja dzivka…šírime kultúru našich predkov získala pre svoj ľudový súbor financie nielen na nové kroje.

OZ Vrbovčan

Občianske združenie Vrbovčan sa tiež uchádzalo o podporu z grantového programu Nadácie Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“. Získalo extra cenu 1300 eur. Chcelo by vybudovať komunitné centrum pre obyvateľov Vrbovca s klubovňou, herňou, športovým a detským ihriskom.

„Vrbovec ako obec existovala od roku 1418 až do roku 1960, kedy bola administratívne pripojená k mestu Michalovce. Postupnou výsadbou hlavne rodinných domov vzrástol počet obyvateľov tejto okrajovej časti mesta až na súčasných približne 800 obyvateľov,“ priblížil nám predseda občianskeho združenia Marián Bašista.

„Od roku 2016 postupne obnovujeme areál bývalej školy vo Vrbovci a k nej priľahlej komunitnej záhrady. Pre mládeže chceme v komunitnej záhrade osadiť prvky workoutového parku. Cieľom projektu je pokračovať vo vytváraní priestoru pre pohybové aktivity dospievajúcich detí a mládeže našej mestskej časti Vrbovec,“ doplnil Bašista.

Súčasťou slávnostného odovzdávanie šekov bol aj kultúrny vstup od Základnej školy Moskovská. Pozrite si VIDEO.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM