Rôzne

Thermalpark Šírava privítal vlani vyše 80 tisíc návštevníkov: Novinky, ktoré sa tam chystajú toto leto!

Novopostavený Thermalpark Šírava na brehoch vodnej nádrže Zemplínska šírava privítal počas prvej sezóny viac ako 80 000 ľudí a dosiahol tržby vo výške 850 000 eur. Už túto letnú sezónu sa môžete tešiť na pripravované novinky.

Ilustračný obrázok k článku Thermalpark Šírava privítal vlani vyše 80 tisíc návštevníkov: Novinky, ktoré sa tam chystajú toto leto!
Zdroj: TASR

„V rámci letnej sezóny pripravujeme spustenie prevádzky nového letného baru, novinkou bude aj ozvučenie vlnového bazéna, tak, aby návštevníci, ktorí sú ponorení vo vode, mohli počúvať vážnu aj populárnu hudbu,“ informoval Juraj Naščák zo spoločnosti TRR centrum Kaluža, ktorá zariadenie prevádzkuje.

Spoločnosť je spokojná s vlaňajšími tržbami, ako aj návštevnosťou zo strany Slovákov, ale aj turistov z Česka, Poľska, Ukrajiny a Maďarska. „Návštevnosť sa postupne zvyšuje, k čomu určite prispievajú aj turisti z okolitých krajín,“ zhodnotil Naščák.

Ďalšie plány

Doterajšie investície do tohto areálu vyčíslil na približne 9,5 milióna eur. Spomedzi ďalších plánov spomenul úpravu pláže na brehu Zemplínskej šíravy, ktorá by mohla byť v roku 2016 plne k dispozícii návštevníkom Thermalparku. „Pripravujeme zároveň dokončenie nášho infocentra a ďalšie rozšírenie zážitkových a minerálnych kúpeľov,“ doplnil Naščák.

Thermalpark

Výstavbu relaxačného areálu, prvého svojho druhu na území Zemplína, ukončili v apríli minulého roka, v ostrej prevádzke bol následne od júna. Termálnu vodu určenú pre bazény a vykurovanie čerpá z vrtu hlbokého jeden kilometer. Svojím zložením je vhodná aj pre kúpeľníctvo.

Vo vnútorných priestoroch Thermalparku sa nachádzajú štyri bazény, ďalší, ktorý je naplnený geotermálnou vodou, možno nájsť vo vonkajšej časti areálu. Ponuku zariadenia rozšírili na sklonku vlaňajška o wellness centrum so saunami, začiatkom tohto roka o masáže a služby zamerané na ošetrenie tela a pleti galvanizáciou.

Foto: Snímka Thermalparku z vlaňajšieho leta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM