Zuzana Ročeňová Rôzne

Títo malí Michalovčania sú proste fantastickí: Na korčuliach na nich nemal nikto v SR!

V Michalovciach rastú talentovaní korčuliari. Prváci zo Základnej školy P. Horova na ulici kpt. Nálepku v Michalovciach zvíťazili na Malých korčuliarskych majstrovstvách Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Títo malí Michalovčania sú proste fantastickí: Na korčuliach na nich nemal nikto v SR!
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž organizoval Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s hokejovými klubmi. Základným cieľom projektu Korčuľuje celé Slovensko je oživenie záujmu o korčuľovanie na základných školách, zvýšenie pohybovej znalosti detí a na zlepšenie pohybovej a športovej úrovne detí.

Po víťazstvách v okresnom aj krajskom kole sa michalovským prváčikom podaril fantastický úspech aj v celoslovenskom finále súťaže Korčuľuje celé Slovensko. Vo finále si zmerali svoje sily najlepšie tímy z celého Slovenska.

Malí Michalovčania súťažili na čas v troch disciplínach, ktoré preverili ich korčuliarske schopnosti. Žiaci Základnej školy P. Horova uspeli vo veľmi silnej konkurencii družstiev zo Skalice, Žiliny, Zvolena, Banskej Bystrice, Nitry a Košíc. Nádejných korčuliarov si zobral pod taktovku Hokejový klub Michalovce, a to tréneri mládeže Jozef Kužma a Ivan Králik, pomáhali aj pani učiteľky Mária Karoľová, Bibiána Nováková, Katarína Olšavská a svoje ratolesti úžasne povzbudzovali rodičia.

Finále sa uskutočnilo v košickej Crow aréne. Prestížne ocenenie odovzdal našim malým bojovníkom prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Foto: zsphorova.sk

Zdroj: zsphorova.sk

Prváci zo Základnej školy P. Horova zvíťazili na Malých korčuliarskych majstrovs
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM