Zuzana Ročeňová Rôzne

Toto ešte Michalovce nezažili: Za jediný deň sa dalo v meste potetovať až 62 ľudí!

Tak to tu ešte nebolo! Originálna myšlienka charitatívnej pomoci v Michalovciach prilákala desiatky milovníkov zvierat a tetovania. Zo začiatku nenápadné tetovacie podujatie napokon lámalo rekordy a podarilo sa vyzbierať vyše 900 eur!

Ilustračný obrázok k článku Toto ešte Michalovce nezažili: Za jediný deň sa dalo v meste potetovať až 62 ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Dobré premyslená a zároveň nezvyčajná tetovacia akcia, spojená s pomocou pre opustených a týraných psíkov, sa niesla pod názvom ,,Kerka za 5jc eury“ a priniesla so sebou finančný výťažok v hodnote 933,50 eur.

Podujatie prilákalo prevažne mladých ľudí, ktorí čakali v piatok už od skorého rána, v rade, pred tetovacím štúdiom.

Pomoc pre útulok

Celú akciu, o ktorú bol obrovský záujem, vymyslel a zorganizoval majiteľ tetovacieho štúdia.,,Rozmýšľa­li sme, že spravíme niečo pre ľudí a tým zároveň pomôžeme niekomu, kto to fakt potrebuje,“ uviedol Ivan Korky Koribanič.

Akcie sa mohol zúčastniť každý, kto chcel pomôcť Útulku pre psíkov v Michalovciah a prispieť dekami či starými vecami, granulami, hračkami alebo finančnými prostriedkami.

62 tetovaní za symbolických 5 eur

Potetovať sa chcelo niečo vyše 300 ľudí. Pre krátkosť času a náročnosť celej akcie stihli traja tateri v zložení Ivan Korky, Peter Snupy a Miro Bazy, potetovať 62 ľudí.

Za tetovanie si každý zaplatil symbolických 5 eur, avšak kto chcel mohol prispieť aj vyššou finančnou čiastkou. Maximálna veľkosť tetovania bola 10×10 cm, hlavne z dôvodu vytvorenia čo najväčšieho počtu tetovaní.

Aké motívy prevládali?

,,Odporúčali sme ľuďom jednoduché motívy na realizáciu. Išlo najmä o rôzne nápisy, iniciálky, jednoduché obrázky, či už hviezdičky, srdiečka, ornamenty rôzneho druhu akceptovateľné v rámci času,“ doplnil Ivan Koribanič

V priestoroch tetovacieho štúdia boli aj zamestnanci Útulku pre psíkov v Michalovciach, ktorí so sebou priniesli aj piatich útulkáčov na osvojenie alebo dočasnú adopciu. ,,Momentálne máme bohužiaľ stop stav, útulok je plný. To čo sa nedostane do útulku, tak sa snažíme riešiť dočasnou opaterou, “ uviedla Katarína Ruskovská z Útulku pre psíkov Michalovce.

Zaujímalo náš na čo použijú vyzbierané finančné prostriedky z tejto akcie.,,Peniaze pôjdu na dlh u veterinára, ktorý je momentálne vo výške 1 800 eur," doplnila Ruskovská.

Tetovací ošiaľ v Michalovciach.Útulok pre psíkov podporili desiatky ľudí!
17
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM