Ondrej Petričko Kultúra

Toto si vaše deti nemôžu nechať ujsť: Zažite nočné dobrodružstvo v michalovskej knižnici

Klub dětských knihoven SKIP ČR a Zemplínska knižnica Gorzazda Zvonického v Michalovciach organizujú tento piatok zaujímavú akciu pred deti - Noc s Andersenom. Je pre ne pripravený bohatý program a spať budú priamo v knižnici.

Ilustračný obrázok k článku Toto si vaše deti nemôžu nechať ujsť: Zažite nočné dobrodružstvo v michalovskej knižnici
Zdroj: Dnes24.sk

Noc s Andersenom je akcia knižníc, kedy deti nocujú priamo v knižnici a je určená na podporu detského čítania. Koná sa pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Prebieha súčasne v mnohých knižniciach nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku, Rakúsku, Slovinsku a Nemecku. Pre spoločnú noc vybrali aj spoločnú knižku, z ktorej prečítajú deťom jednu kapitolu. Ratolesti sa môžu tešiť na knihu O´Bluda od českej autorky Daniely Krolupperovej.

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach sa už tradične zapojí do tejto akcie. Pre deti pripravila bohatý program. Na malých spáčov čakajú „Zempľinske rozpravki“, rozprávková večera, súťaž o zemplínskom nárečí. Zájdu si aj do michalovského kina na nočné predstavenie a v knižnici si pre nich pripravili aj prekvapenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM