Ondrej Petričko Samospráva

Trópy v Michalovciach: Môžeme sa kúpať v mestských fontánach, alebo nám hrozí pokuta?

Leto sa naplno prejavuje aj v Michalovciach a teploty stúpajú do závratných výšok. V takom počasí by ste v prehriatom meste najradšej skočili do fontány. Zisťovali sme, či to môžete urobiť.

Ilustračný obrázok k článku Trópy v Michalovciach: Môžeme sa kúpať v mestských fontánach, alebo nám hrozí pokuta?
Zdroj: Webnoviny.sk

V Michalovciach sú v prevádzke tri fontány, ktoré by mohli obyvateľov a návštevníkov mesta lákať. Môžete sa v nich osviežiť alebo okúpať beztrestne?

Osvieženie áno, kúpanie nie

Najväčšia michalovská fontána je na Námestí osloboditeľov pred mestským úradom. „Táto je technicky riešená tak, že obvod fontány je vyvýšený, a teda kúpanie je praktický znemožnené,“ vysvetlila hovorkyňa primátora a MsÚ Iveta Palečková. Dodala, že fontána je monitorovaná kamerovým systémom a v tomto roku nebolo zistené kúpanie ani v jednom prípade. „Osvieženie rúk a tváre vo fontáne nie je zakázané čo občania aj praktizujú,“ dodala.

Ak by mestskí policajti zistili kúpanie sa v tejto fontáne, danú vec budú riešiť v zmysle zákona o priestupkoch na úseku verejného poriadku a to buď napomenutím, alebo uložením blokovej pokuty do výšky 33 eur.

Pri fontáne šantia deti

Najnovšia fontána na Námestí slobody je v horúcich dňoch obliehaná kŕdľom detí, ktoré tu prichádzajú s rodičmi za osviežením i pobavením. „Čo sa týka kúpania sa v tejto fontáne, je technicky realizovaná tak, že striekajúca voda hneď odteká a v týchto miestach nie je zakázané sa pohybovať na vlastnú zodpovednosť,“ povedala hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, ak sú v blízkosti mestskí policajti, upozorňujú rodičov, aby dávali pozor nakoľko je tam riziko pošmyknutia. Je to však na osobnú zodpovednosť rodičov. „Aj v tomto priestore platí, že ak sa niekto správa neprístojne, takisto je postihnuteľný v zmysle zákona o priestupkoch.“

Tretia fontána sa nachádza v Parku mieru. „Fontána v parku je tiež monitorovaná hliadkami MsP a kúpanie sa vo fontáne nebolo zistené,“ uzavrela Iveta Palečková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM