Ondrej Petričko Iné športy

Turisti si užívajú jar: Do prírody sa vybrali pešo aj na bicykloch

Michalovskí turisti z NM KST Turista sa tentoraz vybrali na jarnú túru po dvoch trasách. Jednou išli pešiaci, ďalšou cyklisti. Všetci sa potom stretli v cieli na Vinianskom jazere plní turistických zážitkov.

Ilustračný obrázok k článku Turisti si užívajú jar: Do prírody sa vybrali pešo aj na bicykloch
Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodne plánované cyklistické jarné kilometre v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista (NM KST T) promptne rozšírili šéf podujatia Janko Juro na cyklopešie jarné kilometre. Nie každý je predsa cykloturista. Tak sa táto akcia niesla v znamení pešej, ale aj cyklistickej turistiky.

Turistov prekvapilo „neviditeľné“ značkovanie

Pešiaci sa na túru vybrali po zelenej turistickej značke z Kamenca, rekreačného strediska na brehu Zemplínskej šíravy k druhému stredisku rekreácie Vininanskemu jazeru. „Naši členovia ako domáci, znalí terénu sa síce vymotali z ledabolo prevedeného a miestami aj dobre utajeného, skoro neviditeľného značkovania. Ba aj správne prešli miestami, kde chýbali šípky upozorňujúce na odbočenie z trasy. Groteskné však môže byť sledovanie návštevníkov slovenského mora ako sa „bľukajú“ pri snahe dostať sa v lese učupenému jazierku,“ opísal predseda NM KST T Anton Hasák.

Po peripetiách s turistickými značkami naďabili turisti na zopár divokých skládok (vrátane televízora) až sa dostali na vyhliadkový kopček Bogdanka (276 m n. m). „Pokračujúce kroky nás po niekoľkých kilometroch, teraz už po neznačkovanom chodníku, doviedli bez problémov na skoro raz tak vysoký ďalší kopec Dlhá (527 m n. m.),“ doplnil Hasák.

Cykloturisti urobili 50 kilometrov

Cykloturisti išli na Vinianske jazero inou trasou. „Po dlhej zime sa vyšantili v okolí oboch vodných plôch a v závere po najazdení zhruba 50 kilometrov sa spolu s pešiakmi stretli na penzióne Prameň, kde ich už čakal organizátormi pripravený vynikajúci guľáš.“

Kombinovaný výlet (hlavne jeho záver), ktorému prialo aj bezoblačné počasie s teplotou popoludní až do 22 stupňov Celzia, sa zúčastneným náramne páčil dúfajúc, že aj ďalšie budú minimálne tak úspešné.

Foto: NM KST T

Cyklopešie jarné kilometre turistov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM