Rôzne

Turistika v okolí Michaloviec má svoje čaro: Už ste sa boli pozrieť na rozhľadne?

Túr v Michalovciach a okolí je naozaj nemálo a je ťažké vypichnúť iba jedinú. Teraz vám však predstavíme jednu, pri ktorej si môžete užiť rozhľadne.

Ilustračný obrázok k článku Turistika v okolí Michaloviec má svoje čaro: Už ste sa boli pozrieť na rozhľadne?
Zdroj: Dnes24.sk

V našom okolí je veľa pekných a zaujímavých trás, o ktorých sme možno počuli, ale nikdy ich neabsolvovali. Veľmi príjemnou voľbou je aj turistika k rozhľadniam do obce Senné v okrese Michalovce. Túra je naozaj nenáročná a vhodná pre každého.

Vyrážame zo Senného

Teplé dni nás čoraz viac lákajú do prírody. Nechajte sa inšpirovať, vyrazte si na čerstvý vzduch a navštívte rozhľadne neďaleko Michaloviec, ktoré sa nachádza pri Senianskych rybníkoch. Ako sa k nim dostanete?

Môžete sa vybrať z Iňačoviec alebo Senného. Obe obce sú len niekoľko minút od Michaloviec. My sme sa rozhodli pre Senné. Autom alebo autobusom môžete prísť až priamo do obce. Zaparkovať sa dá v blízkosti miestneho kaštieľa pri ceste. Od kaštieľa sa vyberte smerom doprava, kde vás za krátky čas navedie tabuľa k rybníkom v nadmorskej výške 100 – 104 metrov, kde sú rozhľadne.

Tabuľa vás nasmeruje na cestu k rozhľadni. / Zdroj: Dnes24.sk

Môžete aj pokračovať ďalej

Aj keď je okolie rozsiahle, túru si môžete skrátiť. Závisí od turistu, akú dĺžku sa rozhodne prekonať. Zastaviť sa môžete totiž hneď pri prvej rozhľadni a užívať si výhľady alebo pokračovať ďalej. Vaša jarná turistika tak môže pripomínať skôr aktívnejšiu prechádzku po dlhej zime, ktorá padne každému vhod.

Územie, ktoré sa pred vami otvorí je významné hniezdisko pre vodné a pri vode žijúce vtáky. Hniezdi tam napríklad lyžičiar biely, šabliarka modronohá, volavka biela a striebristá, kaňa močiarna, volavka purpurová. Tvorí ho sústava komerčne využívaných rybníkov a národná prírodná rezervácia Senné rybníky. Prvá rozhľadňa sa nachádza asi 20 minút od kaštieľa.

Výhľad na vtáčí raj

Senianske rybníky lákajú nielen milovníkov prírody, ale aj ornitológov zo Slovenska i z Európy. Ide totiž o jednu z najvýznamnejších ornitologických lokalít v strednej Európe. Práve preto tam nájdete aj niekoľko rozhľadní, z ktorých sa vám naskytne nádherný výhľad na tento vtáčí raj medzinárodného významu.

Okolie mokradí zaberá plochu 1490 hektárov, preto sa je nielen načo pozerať, ale aj kadiaľ chodiť. Ak máte energiu nazvyš, môžete pokračovať k ďalším vyhliadkovým vežiam, ktoré sú postupne umiestnené v okolí tejto Národnej prírodnej rezervácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM