TÝMTO úsekom sa radšej vyhnite: Návšteva pápeža prinesie obmedzenia v doprave!

Košice sa pripravujú na veľkú udalosť. Návšteva pápeža si vyžiada rozsiahle dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku TÝMTO úsekom sa radšej vyhnite: Návšteva pápeža prinesie obmedzenia v doprave!
13
Galéria

Pripravovaná návšteva pápeža Františka si v Košiciach, kam zavíta v utorok 14. septembra, vyžiada viaceré dopravné obmedzenia.

Už od pondelka (13. 9.) 6.00 h do stredy (15. 9.) 6.00 h budú uzatvorené cesty v okolí štadióna Lokomotíva, a to ulica Za štadiónom, Kavečianska ulica, Kostolianska cesta a Čermeľská cesta. Informovalo o tom v stredu Prezídium Policajného zboru.

Uzatvorené úseky

V utorok treba počítať so zdržaním v predpoludňajších hodinách najmä na príjazdovej ceste k letisku v mestskej časti Pereš, ďalej na frekventovanom úseku Mosty VSS, Južnom nábreží, Prešovskej ceste a smerom na diaľnicu D1 na Prešov.

„V čase obeda treba počítať so zdržaním na úseku v smere z diaľnice D1 na Hlavnú ulicu v Košiciach,“ uviedla polícia. V popoludňajších hodinách sa zdržanie očakáva najmä na frekventovaných úsekoch, ako je sídlisko Mier, Južné nábrežie a Mosty VSS.

Uzatvorenie ciest bude v utorok od 8.45 do 10.30 h v úseku Pereš – diaľnica D1, od 12.00 h v úseku Zelený dvor, Prešovská cesta, Hlinková ulica, Komenského ulica a od 15.00 h v úseku Komenského ulica, Hlinková ulica, Prešovská cesta, Južné nábrežie, Mosty VSS, Červený rak, Trieda KVP a Luník IX.

Prečítajte si tiež

Záchytné parkoviská

„Kamiónová doprava nad 3,5 tony na diaľnici a obchvate mesta Košice bude v oboch smeroch uzavretá od 8.00 h do ukončenia opatrení,“ oznámila polícia.

Pre účastníkov stretnutia s pápežom budú slúžiť označené záchytné parkoviská – OC Optima, OC Kaufland na Moldavskej ceste, Železničná a autobusová stanica, Metro na Sídlisku Ťahanovce a Vozovňa Dopravného podniku mesta Košice na Prešovskej ceste.

Hlava katolíckej cirkvi sa na Luníku IX stretne s rómskou komunitou a na štadióne Lokomotíva s mládežou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Prípravy na príchod pápeža v Košiciach
13
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM