Komunálne voľby

Uchádzači o poslanecký post v Michalovciach a ich povolania: Najviac je lekárov

121 ľudí v Michalovciach spája jedno, chcú sa stať mestským poslancom. Na túto funkciu kandidujú ľudia s rôznymi povolaniami.

Ilustračný obrázok k článku Uchádzači o poslanecký post v Michalovciach a ich povolania: Najviac je lekárov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zaregistrovaní kandidáti na funkciu poslanca Mestského zastupiteľstva v Michalovciach sú už známi. Je ich presne 121. Uchádzajú sa pritom dokopy o 25 miest v michalovskom zastupiteľstve.

Najviac spomedzi zaregistrovaných kandidátov na funkciu michalovského poslanca si na kandidačnej listine uvádza povolanie lekár. Takých kandidátov je celkovo štrnásť, z toho jeden z nich je veterinárny lekár.

Ďalšia početná skupina súvisí so školstvom a tvoria ju kandidáti, ktorí si ako svoje povolanie uviedli učiteľ či pedagóg. Takých je celkovo dvanásť. O jedného menej v zozname zaregistrovaných je manažérov. Päticu najčastejších povolaní spomedzi kandidátov na poslancov uzatvárajú živnostníci, ktorých je osem.

Medzi kandidátmi sú však napríklad aj právnici, konatelia, či podnikatelia. Zastúpenie na zozname zaregistrovaných kandidátov na funkciu mestského poslanca v Michalovciachi majú napríklad aj kaderník, obuvník, stolár, fotograf či dôchodcovia. Ucelený zoznam zaregistrovaných kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Michalovciach si môžete pozrieť TU.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM