Rôzne

Učiteľku z michalovského gymnázia ocenili v Moskve: Takejto pocty sa jej dostalo

Vyučujúca ruského jazyka z Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach sa môže radovať z pocty. Ocenili ju v Rusku ako jedinú zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľku z michalovského gymnázia ocenili v Moskve: Takejto pocty sa jej dostalo
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Učiteľku z Gymnázia P. Horova v Michalovciach ocenili v Moskve. Konalo sa tam totiž oceňovanie laureátov Puškinovko konkurzu. A. Nemcová bola jednou z ocenených a zároveň jedinou zo Slovenska.

Jediná zo Slovenska

V Moskve sa uskutočnilo oceňovanie laureátov Puškinovko konkurzu. Ocenených bolo 50 pedagógov ruského jazyka z 23 krajín. „Jednou z nich a zároveň jedinou zo Slovenska bola aj naša vyučujúca ruského jazyka A. Nemcová,“ zverejnilo Gymnázium P. Horova v Michalovciach.

Tento rok mali pedagógovia za úlohu napísať esej na tému – Čo je dôležité pri výučbe ruského jazyka. Do súťaže sa zapojili pedagógovia zo 44 krajín (po prvýkrát aj z Indie, Afganistanu a Latinskej Ameriky) s viac než 200 prácami. A učiteľke michalovského gymnázia sa podarilo v silnej konkurencii uspieť.

Úspešná laureátka

Laureáti boli pozvaní na stáž v Inštitúte ruského jazyka A. S. Puškina. Okrem toho sa zúčastnili na stretnutí v redakcii časopisu “Russkaja gazeta”. Úspešná michalovská učiteľka má už za sebou aj veľkú slávnosť odovzdávania ocenení.

Ceremónia sa uskutočnila v Dome vlády v Moskve. Súčasťou stáže bol aj slávnostný kultúrny program, stretnutie s rektorom Puškinovho inštitútu a návšteva otvorených hodín v Puškinovom lýceu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM