Krimi

Ukrajinský kamión odhalil nečakaný nález, colníkom pomáhal aj pes

Colníkom sa podaril poriadny úlovok. Nečakaný nález zistili po kontrole ukrajinského kamióna.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinský kamión odhalil nečakaný nález, colníkom pomáhal aj pes
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Takmer 700 000 kusov pašovaných cigariet odhalili v pondelok 1. februára ozbrojení príslušníci Finančnej správy (FS) SR na cestnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod v podlahe návesu ukrajinského kamióna. Finančný únik na cle a daniach vyčíslili na viac ako 115.600 eur, informovala Jana Nimrichterová z organizačného oddelenia Colného úradu Michalovce.

Pomohol služobný pes

Ako uviedla, cigarety bez platného označenia kontrolnými známkami v celkovom množstve 694.380 kusov našli colníci počas štandardnej kontroly ukrajinského kamióna vstupujúceho na Slovensko z Ukrajiny, ktorý smeroval do Českej republiky.

„Pri kontrole inšpekčným skenovacím zariadením označili príslušníci podozrivé miesto v podlahe návesu, s podozrením, že tam môže byť ukrytý aj iný tovar, ako bol deklarovaný v colnom vyhlásení,“ priblížila s tým, že podlahu chladiarenského návesu označil ako podozrivé miesto aj služobný pes vycvičený na detekciu pachových stôp tabakových výrobkov. Následná úplná colná kontrola tieto podozrenia potvrdila.

Hrozba trestu

Prípadom sa v súčasnosti zaoberá Kriminálny úrad FS, ktorý vedie vyšetrovanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru.

„V prípade preukázania viny páchateľovi hrozí podľa trestného zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uzavrela Nimrichterová.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM