Rôzne

Urobili nám reklamu na nezaplatenie: 3 herecké mená, na ktoré môžeme byť v Michalovciach pyšní

Urobili nám reklamu, aká je na nezaplatenie. Reč je o hereckých talentoch, ktoré sú späté s mestom či okresom Michalovce. Vybrali sme tri takéto mená, na ktoré môžeme byť pyšní.

Ilustračný obrázok k článku Urobili nám reklamu na nezaplatenie: 3 herecké mená, na ktoré môžeme byť v Michalovciach pyšní
Zdroj: TASR

Michalovciam dobré meno robia aj herci. Svojim talentom dokázali preraziť a naše mesto či okres to môže len tešiť. Vybrali sme pre vás z nich presne tri takéto mená.

Táňa Radeva

Táňa Radeva, rodená Červeňáková sa narodila 27. augusta 1957 v Michalov­ciach. Je absolventka Divadelnej fakulty VŠMU v Bratislave. Hrala v Divadle Jonáša Záborského v Prešove (1980 – 1984), Štátnom divadle v Košiciach (1984 – 1995), Divadle Andreja Bagara v Nitre (1995 – 1997). Venuje sa aj dabingu, jej najslávnejšou postavou je novinárka Murphy Brownová. Poznáte ju aj ako sestričku Veroniku z Ordinácie v ružovej záhrade. Je vydatá za výtvarníka Miroslava Radeva.

Martin Šalacha

Absolvent VŠMU, Martin Šalacha sa objavil v dvoch najúspešnejších seriáloch – Panelák a Kutyil s.r.o., či vo filme Tango s komármi. Rodák z michalovskej dedinky Zalužice sa už na základnej škole blysol hereckým talentom – s rovnako zdatným kamarátom spolužiakov bavili imitovaním hudobných kapiel a vystúpení Nogu a Skrúcaného. Predviesť svoje nadanie v speve s gitarou dostal možnosť aj v školských programoch a na obecných akciách. Patrí do hereckého koletívu Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Peter Čižmár

Vyrastal v Michalovciach, kde chodil na základnú školu. Pôsobil v spišskonovoveskom divadle, v divadle Actores, dnes je členom činohry Štátneho divadla Košice a divadla Kontra, ktoré založil s režisérkou Klaudynou Rozhin. S tým hneď v prvej sezóne získali cenu Dosky ako Objav a zúčastnili sa aj najprestížnejšieho svetového festivalu v anglickom Edinburghu. Spolu s Mikim Macalom založili divadelnú skupinu Divadlo Kontra. Teší sa veľkej popularite najmä medzi mládežou. Ich prvou produkciou bola slovenská premiéra viacnásobne oceneného írskeho hitu ‘Howie a Rookie’ od Marka O’Rowe´a, ktorá sa stretla s fantastickým prijatím u divákov i kritiky a získala výborné recenzie na Slovensku, aj vo Veľkej Británii. Spišskonovoveské divadlo dostalo ocenenie Objav roka v ankete DOSKY 2007. V tom istom roku aj cenu Prekvapenie Novej drámy na festivale Nová dráma. Uviedli ju aj na prestížnom festivale v Edinburghu.

Môže vás zaujímať:

Zabudnite na vojnu známych rapperov: Toto je talent z Michaloviec, videoklip natáčal vo Viedni

Za pár dní desatťisíce pozretí na YouTube: Michalovská kapela chce dobyť celú krajinu, vytiahli ťažký kaliber!

Sympatická speváčka Nika Karch (27) otvorene: Mala som ťažkú pubertu punkerky

Herci, na ktorých môžeme byť v Michalovciach pyšní
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM