Rôzne Kultúra

Urobte si plány na november: Výber naj akcií, ktoré zažijeme v Michalovciach

V novembri sa v Michalovciach môžeme tešiť na rôzne podujatia. My sme pre vás vybrali tie, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na november: Výber naj akcií, ktoré zažijeme v Michalovciach
Foto: Jaroslav Dodok

Horovov Zemplín 2016

10. novembra o 8:00, MsKS Michalovce

Dňa 10.11.2016 od 8.00 hod sa v MsKS uskutoční už 40. ročník súťaže v umeleckom prednese poézie HOROVOV ZEMPLÍN. Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách: IV. kategória – A skupina – žiaci gymnázií, B – skupina žiaci stredných odborných škôl, V. kategória – A skupina – vysokoškoláci. Záujemcovia majú možnosť nahlásiť do 4. novembra 2016 na adrese : Mestské kultúrne stredisko, Námestie osloboditeľov 25, 071 01 Michalovce s výberom básnického diela a autora.

Divadlo jedného herca v podaní Milky Zimkovej

10. novembra o 17:30 hod., v Malej sále MsKS Michalovce

MsKS Michalovce vás pozýva na Divadlo jedného herca v podaní Milky Zimkovej s monodrámou: Neveľo nás idze, neveľo nám treba" a Čas kikiríkania albo Bonsuár, umelci". Predstavenie sa uskutoční 10. novembra o 17:30 hod. v Malej sále MsKS Michalovce. Dôležité info je, že vstup je voľný.

23. ročník regionálnej prehliadky cirkevných zborov

13. novembra o 14:00, Bazilika minor Zoslania Svätého Ducha,Michalovce

Zvyšovať umeleckú a interpretačnú úroveň cirkevných speváckych zborov, podporovať a odborne usmerniť ich činnosť a umelecký rast si kladie za cieľ regionálna prehliadka cirkevných speváckych zborov. Už 23. ročník tejto prehliadky sa pripravuje na nedeľu 13. novembra od 14,00 hod.

Na Zempliňe tak…

14. novembra o 17:00, MsKS Michalovce

Slovenská únia sluchovo postihnutých Michalovce a Mihaľovski nevesti i beťare vás pozývajú na VI. ročník festivalu Na Zempline tak…Pozrieť sa môžete prísť 14. 11. o 17. hodine do Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach.

Írska kliatba

15. novembra o 19:00, MsKS Michalovce

Veľká komédia o malých problémoch. Írska kliatba mala v Divadle Aréna európsku premiéru za účasti autora Martina Casellu. Oceňovaný newyorský dramatik, pedagóg a herec Martin Casella pracoval okrem iného ako asistent Stevena Spielberga. Inscenácia obsahuje výrazy, ktoré nie sú vhodné pre divákov do 18 rokov. Autor divadelnej hry: Martin Casella • Réžia: Juraj Bielik • Preklad: Jozef Timčák, Natália Feketeová • Scéna: Zuzana Formánková • Dramaturgia: Zuzana Šajgalíková • Kostýmy: Zuzana Formánková • Hrajú: Braňo Deák, Ján Jackuliak, Juraj Loj, Marek Majeský, Martin Mňahončák.

Anastasis ´95

18. novembra o 19:00, Zlatý býk

Kňazská hudobná skupina pozýva na evanjelizačný koncert s názvom Zapáľme svet, ktorý sa uskutoční 18.novembra o 19. hodine v budove Zlatého býka v Michalovciach. Vstupné bude dobrovoľné.

Špacirki po varošu

26. novembra o 16:30, Michalovce

MsKS Michalovce a Zemplínske múzeum Michalovce vás pozývajú na netradičné spoznávanie Michaloviec – Špacirki po varošu … po stopách prvej svetovej vojny, ktoré sa uskutoční 26.11.2016 o 16:30 hod. Zraz účastníkov bude pred železničnou stanicou v Michalovciach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM