Správy Rôzne

Uvoľnenie opatrení: Terasy a reštaurácie na michalovskom námestí

Reštaurácie v Michalovciach môžu od pondelka 26. apríla 2021 otvoriť terasy. Naplnia sa ľuďmi?

Ilustračný obrázok k článku Uvoľnenie opatrení: Terasy a reštaurácie na michalovskom námestí
Zdroj: TASR

Prázdne mesto môžu naplniť ľudia na terasách reštaurácií na námestí Michaloviec. Vyberte sa do ulíc a presvedčte sa, koľko z nich ešte v gastro trhu zostalo alebo koľkí sa rozhodli otvoriť po uvoľnení opatrení.

Terasy na pešej zóne?

Na Michalovčanov a ľudí z okolia sa pripravili aj podniky mimo centrálnej zóny, ktoré gurmánov pozývali na obedové menu. Niektorí z nich aj vynovili terasu. Nie všetci ľudia sa však dočkali otvorenie svojich obľúbených podnikov. A vy?

Ak ste sa vybrali alebo sa ešte len chystáte na terasu, mali by ste vedieť ako to bude s rúškami pri jedle a pití. Nezabudnite, že pri vstupe na terasu musíte mať dýchacie cesty prekryté, a takto si aj sadnúť za stôl. Rúško či respirátor si môžete dať z tváre dolu na čas, ktorý je nevyhnutný na jedenie a pitie.

Na terase s výhľadom na pešiu zónu si už môžete posedieť, ale do vnútra jesť nemôžete. Za exteriér sa považuje priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z dvoch bočných strán.

Podniky to nebudú mať jednoduché. Medzi stolmi musí byť odstup najmenej 2 metre (tu neplatí podmienka jedna osoba na 15 štvorcových metrov). A piť a jesť môžete len posediačky, aby sa zabezpečil kontrolovaný rozostup ľudí.

Nemusíte ísť ani na terasu, toto zvládnete aj sami

Dezinfekcia po zákazníkoch

Príbor nesmie byť voľne dostupný pre zákazníkov na stoloch, obsluha ho musí priniesť k jedlu zabalený do papierovej servítky. Stanovujú sa podmienky pre umývanie riadu: vykonávať sa musí podľa požiadaviek uvedených v § 9 ods. 4. písm. g) vyhlášky MZ SR č. 533/2007 Z. z.; pri ručnom umývaní kuchynského riadu sa odporúča pridať pred opláchnutím kuchynského riadu dezinfekčný prostriedok.

Po každom zákazníkovi je nutné vydezinfikovať jedálny lístok, stoly a dotykové plochy vrátane úchopových častí stoličiek a kresiel. Hygienické zariadenia prevádzky musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami a každú hodinu sa musia dezinfikovať.

Chystáte sa posedieť si na svojej obľúbenej terase v Michalovciach?

Nie

Kuriozitky z barov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM